HR og ledelse
05.01.2021
Arbejdspladser som motor for menneskelig udvikling og håndtering af samfundets problemer
Hvornår og hvordan er vi nået til at acceptere at vi ikke skal tankes op, udvikles, næres af vores job!? Vi har kun ét liv, og arbejdspladsen, skal da ikke være en drænende kontekst, hvor vi konstant skal diskutere "balance mellem krav og ressourcer", som kongevejen til ikke at brænde ud.
21.12.2020
Fremtidens talentudvikling
Det er udviklingen af alles potentiale, ikke de få, der skal fokuseres på. Og udviklingen skal fokusere på det hele menneske, herunder personlige kompetencer (soft skills), og ikke kun specialistkompetencerne.
16.12.2020
Sådan understøtter ledelsen motivationen i krisetider
Ifølge krisepsykolog og chefpsykolog hos forsikringsselskabet Euro Accident, Kathrine Marie Elmer, har coronapandemien fået mange medarbejdere til at miste motivationen på arbejdspladsen. Derfor kommer hun her med fem gode råd til, hvordan ledelsen understøtter medarbejdernes motivation i den svære tid.
16.12.2020
Den enkelte medarbejder er lige så vigtig som den enkelte kunde
Virksomheder er nødt til at sætte system i den individuelle dialog med hver enkelt medarbejder. Ellers flyver ledelsen i blinde, når forandringerne skyller ind over virksomheden.
16.12.2020
Leder – drop talentudvikling
Jagten på talenter. Fastholdelse af talenter. Det er på alles læber. Vi kæmper om talenterne, de dygtigste medarbejdere og ledere. Vi støvsuger markederne og vi støvsuger vores egne organisationer for de særligt udvalgte. Men der er noget galt. Vores fokus er helt skævt.
03.12.2020
Lederen på briksen
Medarbejdere vil have autentiske ledere. Ikke kloner af ledelsesopskrifter. Den gængse diskussion om autenticitet hos ledere er for overfladisk. Den fokuserer for ensidigt på adfærd. Autenticitet handler om noget meget mere grundlæggende. For at forstå dette skal vi ”dybere ind i sindet”.
24.11.2020
10 tankevækkere om distanceledelse til tiden
Distanceledelse, distancearbejde og distancesamarbejde – vi taler meget om distance i arbejdslivet, fordi omfanget og udbredelsen af distancearbejde (hjemmefra) på tværs af sektorer, brancher og faggrupper er øget som konsekvens af COVID19. Det hele er vendt på hovedet – eller?
18.11.2020
Fra kursuslokale til skærm: Online projektlederudvikling i Novo Nordisk
Spørgsmålet om, hvordan man designer og eksekverer et succesfuldt online lederudviklingsforløb, må siges at være relevant i verden anno 2020, efter at Corona-krisen har begrænset virksomheders muligheder for at samle medarbejdere fysisk. Hvad kan online-formen, som den traditionelle kursusform ikke kan?
16.11.2020
Jagten er gået ind på HR-cheferne
Efteråret er jagtsæson, det ved de fleste. Men at det er HR-chefer, der i år er byttet, er nok nyt for de fleste – især for HR-cheferne. Men ifølge en ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) forholder det sig ikke desto mindre sådan.
05.11.2020
Skab kultur og kommunikation i den digitale organisation
Den forbundne moderne og digitale organisation er under udvikling og accelereret af Covid19 situationen. Workplace from Facebook løser behovet for at få alle i organisation med til at skabe samtalerne, være engageret og tage ejerskab på kommunikation.
04.11.2020
Taler – hvor andre tier
Måske kan du huske Ekstra Bladets gamle slogan ’Tør – hvor andre tier’. I disse #MeToo-tider, hvor sexisme, uønskede tilnærmelser, krænkelser og seksuelle overgreb bliver offentliggjort og udskammede, er det fristende at omformulere sloganet til ’Taler – hvor andre tier’.
04.11.2020
På vej mod Holistic Ressources?
Det er blevet hot at opfatte moderne virksomheder som økosystemer, og der tales om agilitet, netværk og bæredygtighed som aldrig før. Spørgsmålet er, hvad metaforen kommer til at betyde for måden, vi udvikler mennesker på. Er vi klar til at bevæge os fra Human til Holistic Ressources, eller har vi stadig en fod i industrimaskinen?
28.10.2020
Det kniber med klar kommunikation over for kandidaterne
For virksomheder i Danmark er adgang til talentfulde medarbejdere blevet strategisk vigtigt, hvorfor HR-funktionen i de fleste virksomheder er rykket op og blevet en integreret del af direktionen. Imidlertid ser det ud til, at mange virksomheder stadig har noget at lære, når det handler om at kommunikere over for mulige medarbejdere.
21.10.2020
Fem råd til at få unge ledere som trives
Din opgave som leder for en ny ung leder er både spændende og tidskrævende. Ny forskning på området foretaget af Cphbusiness og Lederne viser, at de første måneder for en ny ung leder bliver determinerede for deres trivsel fremadrettet.
14.10.2020
Sådan tiltrækker du de unge talenter
De forkælede unge, bliver de ofte kaldt. De er vokset op i en tid, hvor alle muligheder ligger åbne. De kan frit vælge uddannelse, de er stort set vokset op på en digital platform, og de er vant til at have medindflydelse på deres liv og alle de beslutninger, der træffes i deres nærhed, og når det kommer til job, så står erhvervslivet praktisk talt i kø for at få fat i dem.
07.10.2020
Fokus på udvikling: Her er praktikantstatus og pensionsalder ingen hindring
En vigtig ledelsesudfordring er at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere på tværs af alder. To medarbejdere hos Schneider Electric fortæller her om hver deres særlige forløb.
30.09.2020
Sårbarhedsmod
Sårbarhed er på alles læber – alle taler om det nye sort: sårbarhed. Men idéerne om sårbarhed er fyldt med myter og giver nogle forkerte associationer. Så hvad er sårbarhed, og hvad skal du som leder og menneske bruge sårbarhed til?
24.09.2020
HR-prisen 2020
Man være modig nok til at se, hvad der er af muligheder for at skabe gensidig værdi mellem organisation og samfund, mellem forretning og mennesker, mener Jens Romundstad, HR-direktør i COOP Danmark A/S. I år modtager han HR-prisen for sin ekstraordinære indsats og sit innovative syn på HR.
09.09.2020
The HR Doctor 10: Hair shirtysm
The dictionary defines a hair shirt as ‘a shirt made of rough uncomfortable cloth which some religious people used to wear to punish themselves’. The analogy with HR is the person who complains about what is bad or punishes themselves, rather than doing something about it.
03.09.2020
The HR Doctor 9: Action paralysis
Conferences are great to be challenged, to force us to ask the right question, to network, to listen to deep experts, but I would question people who go to them looking for answers, looking for best practice that they can apply in their own organisation. Just because something works in one company doenn’t mean it necessarily work in others.
27.08.2020
The HR Doctor 8: Me-me-me syndrome
I was at a party recently and met someone I’d never met before. He spent 30 minutes talking about himself. Finally, he stopped, took a breath, and asked me what I thought about him. This is a fundamental issue about HR. HR isn’t about me or about HR it’s about the business.
18.08.2020
Coronakrisen har sparket døren til fremtidens arbejdsmarked op
Under COVID-19 er der sket flere års digitalisering på få måneder for mange virksomheder. Ting, der før ikke kunne lade sige gøre, blev løst fra den ene dag til den anden. Både ledere og medarbejdere har fået en god portion digital selvtillid.
17.08.2020
Kan man få gladere medarbejdere, hvis HR-chefen og CFO’en drikker kaffe sammen?
De fleste vil mene, at det udelukkende er HR-afdelingen, der har fokus på medarbejdertilfredshed i en virksomhed, hvor økonomichefernes opgave er at organisere, lede og holde styr på virksomhedens økonomiske aktiviteter, så forretningen er sund og stabil. Men deres rolle er begyndt at forandre sig.
17.08.2020
The HR Doctor 7: Lack of depth malady
When interviewing for a Head of Comp and Ben role they asked one candidate if their organisation had an LTIP and if so why. The answer was ‘yes because everyone else has one’. This isn’t good enough. You need an understanding of the theory and practice that underpins HR. Good HR people are curious about their profession.
10.08.2020
The HR Doctor 6: Easy Way Outosis
I work with an organisation called Strategic Dimensions that recruits senior HRDs. It’s found a great opening question at interviews is to ask ‘why did you go into HR?’. If the answer is ‘because I like people’ then they finish the interview (The best answer was ‘because it pays better than social work’)
03.08.2020
The HR Doctor 5: Dominance Pathology
There is a ‘wall’ in HR. A wall of process, policy, employment law. Too many HR people stand behind the wall telling people ‘you can’t do’ that because of the wall, because it’s against policy, because it might have legal risks. Good HR people stand in front of the wall.
28.07.2020
The HR Doctor 4: Compartmentalisation
It has become very fashionable in HR to adopt the 3 box Ulrich model. The unintended consequence in many organisations I work with has been to split HR into three often warring camps. It’s at the interface where we need to focus to make the model work.
28.07.2020
Kære leder: Er du i stand til at hjælpe en stressramt?
Når danskerne rammes af stress, foretrækker de først og fremmest støtte fra nærmeste leder, viser en Epinion-undersøgelse. Det er dog langt fra alle ledere, der er i stand til at yde den nødvendige støtte.
30.06.2020
COVID-19 har fremrykket hjemmearbejde med 5 år - men det er en ledelsesopgave at få medarbejderne til at arbejde sikkert
Hjemmearbejde - en trend, der før krisen langsomt tog fart - er på rekordtid blevet altafgørende for virksomhedernes overlevelse, og det har fået flere virksomheder til at fremskynde planer for digitalisering.
30.06.2020
10 ting vi kan lære af coronakrisen
Selvom mange sikkert har savnet at være på arbejdspladsen, det fysiske samvær med kolleger og en mere normal hverdag, er der absolut ting, vi kan lære af coronakrisen. Og som vi kan fortsætte med i det, der nu bliver kaldt den nye normale hverdag.
23.06.2020
Undskyld leder, det er dig – ikke mig
Længe har udbrændthed (også kendt som arbejdsrelateret stress) været set som et individuelt problem, hvor folk har skulle lære at sige nej, få slappet af, finde en hobby udenfor arbejde, øve modstandsdygtighed og listen fortsætter.
23.06.2020
The HR Doctor 3: Initiativitis*
Let’s face it a lot of us in HR love the latest ‘bright shiny thing’ so we keep starting more and more new initiatives. Lack of delivery often comes down to the inability to prioritise so whilst new stuff keeps being added the old stuff keeps being done, overloading the system with more and more initiatives.
15.06.2020
The HR Doctor 2: Delivery deficiency
"I’m passionate about learning the basics of project management and surrounding myself with completer finishers who are naturally good at getting things done. Words without action, ideas without outcomes, design without delivery is a waste of time."
15.06.2020
Talent portability – er talent flytbart?
I denne artikel kigger vi på, hvorvidt talent er flytbart. Vil en stjerne-performer et sted også være det, hvis han/hun flytter til et nyt job? På baggrund af evidens foreslås en model for, hvordan man kan operationalisere talent lidt smartere og arbejde med talent management på en mere sofistikeret måde, end man ofte gør det i dag.
10.06.2020
The HR Doctor 1: Disconnection disorder
HR is probably the only function that talks about ‘the business’ as if it’s something separate. HR needs to be connected to the business, but I observe many people in HR are disconnected from the business. They take an HR centric view of the world rather than focusing on the business.
08.06.2020
Stjerneperformere – 80/20 reglen for performance i teams.
Det har længe været den fundamentale antagelse i human resource management-litteraturen at størstedelen af det produktive output kommer fra den store gruppe af folk, der ligger omkring gennemsnittet. Det vil sige at antagelsen har været, at individuel performance er normalfordelt. Men er det nu også rigtigt?
03.06.2020
Derfor er 75% af ledelsesudvikling ineffektivt
På verdensplan bruges omkring 350 milliarder dollars(!) årligt på ledelsesudvikling. I denne undersøgelse vurderede 75% af virksomhederne deres ledelsesprogrammer som værende ”not very effective”.
18.05.2020
Sådan gennemfører du en opsigelse digitalt
Det er muligt at gennemføre en værdig og ordentlig opsigelse digitalt. Men det kræver både forberedelse og blik for den opsagtes private situation. Medarbejdere har oplevet opsigelsessamtalen som ordentligt og værdigt gennemført – når nu situationen er, som den er.
12.05.2020
Tillid og trivsel bag skærmen
Tillid er fundamentet for både det faglige samarbejde og for fællesskabet, men videomødets format og teknologiske udformning udfordrer tilliden. Det er der mindst to årsager til: den manglende øjenkontakt og forsinkelser.
29.04.2020
Grib energien på jeres møder – også de virtuelle
Her ser vi nærmere på, hvordan de små aktiviteter – brain boosts – kan bruges på jeres møder; både de analoge og de digitale, som den gode lejlighed til at mærke og gribe energien.
29.04.2020
Idébank til bæredygtig omstilling i organisationen
I dette idékatalog har vi samlet en lang række forslag til, hvordan du i din organisationen kan arbejde med sin rolle på den globale bæredygtighedsplatform.
20.04.2020
100 år på kontoret: Fra den sorte skole til meditationsrum, og så kom corona
Synet på det moderne kontor er vendt på hovedet gennem det sidste århundrede. Fem forhold adskilte din arbejdsdag fra din oldefars før krisen, og kontorlivet efter corona vil byde på både fleksibilitet og kunstig intelligens.
14.04.2020
Stilhedens potentiale på møder
Stilheden brugt i mødesammenhæng, handler om de bevidst skabte pauser, som stilhedsekspert Bastian Overgaard kalder intelligente mellemrum. Det er der, hvor mødelederen ved mødestart, undervejs eller afslutningsvis sætter en ramme for stilhed.
02.04.2020
Medlemstilbud: Hult Online Skills - 30 dages Gratis adgang
Hult Ashridge Executive education og DANSK HR giver medlemmer af DANSK HR et unikt tilbud, som du kan tilbyde alle medarbejdere i din virksomhed - dig selv inklusiv selvfølgelig. Det er et helt unikt tilbud til en værdi af kr. 5.500 per medarbejder.
24.03.2020
Lederens stemme
I den mundtlige kommunikation er stemmen katalysator for det usagte. Den røber de underliggende emotioner og det, vi virkelig tænker eller føler i en given situation.
09.03.2020
Kend din stemme – kend dig selv
Som leder er det af afgørende betydning, at din stemme matcher dit budskab, så du når dine tilhørere. Det betyder, at du skal kunne jonglere med alle de forskellige nuancer i din stemme, som den pågældende situation kræver.
03.03.2020
Adfærdsledelse – undgå psykologiske fælder i lederrollen
Denne artikel vil se på, hvordan selv de bedste ledere, når det går hurtigt med et stort antal beslutninger hver dag, kan falde i psykologiske fælder og ubevidst træffe irrationelle beslutninger på grund af de mentale bias og tommelfingerregler, som automatisk hjælper os til hurtigt at vurdere en situation i en kompleks og travl hverdag.
28.02.2020
Stemmens magt – hvad kan stemmen fortælle os?
Ifølge operasanger, stemmetræner og forfatter Lisbeth Hultmann fylder hele symfonien af lyd, der ligger bag ved sproget, meget mere end det talte ord, når vi kommunikerer med hinanden.
25.02.2020
HR Guiden 2020: "No Man is an Island" - ej heller er HR
”No Man is an Island” – ej heller er HR. Vi hører allesammen sammen i et fællesskab, der er større end den enkelte. Derfor er det også af afgørende betydning, at HR indgår i de rigtige relationer både internt og eksternt.
19.02.2020
Nye tider = nye dilemmaer og ny agenda…
Der kommer til at ske store ting… og de skal ledes. Her får du et overblik, men du får ingen quick fixes. Du får spændende udfordringer, som skal håndteres og nye ting, der skal mestres. Det bliver sjovt, spændende, udfordrende og udviklende. Så glæd dig sammen med dine ledelseskolleger og HR.
19.02.2020
Adfærdsledelse og forebyggelse af stress
Det moderne arbejdsliv karakteriseres af konstant forandring, fornyelse og udvikling, og de fleste af os oplever, at en større og større del af vores arbejde – og måske også andre områder af livet – præges af midlertidighed og behov for løbende tilpasninger og ændringer.
05.02.2020
Adfærdsledelse og ledelse af forandringer
Det startede med Steve Jobs, Mark Zuckerberg og Præsident Obama, men har spredt sig som en løbeild blandt travle mennesker med mange vigtige beslutninger på programmet hver dag: De tager den samme slags tøj på hver morgen. Det vigtigste er, at de sparer dyrebare kognitive ressourcer og dyrebar tid til resten af deres opgaver...
22.01.2020
Chef-vikar som medarbejderpleje
Hvad gør man, når en værdsat medarbejder under et sygdomsforløb føler sig overbebyrdet - og opgavefordeling mellem kolleger ikke længere er løsningen? Volvo Entreprenørmaskiner lejede en midlertidig regnskabschef, der både trådte til med manpower og beslutningskraft.
22.01.2020
Forberedelse til fremtidens arbejde er alles job
Ifølge en ny rapport fra Innovationsfonden og McKinsey, har danskerne det mest positive syn på robotteknologi og AI i Europa. De kommer også ind på en pæn andenplads, når det gælder om at mestre de færdigheder, der er nødvendige for den fremtidige arbejdsstyrke, såsom socialt samarbejde, kreativitet og digitale færdigheder.
22.01.2020
Adfærdsledelse - hvordan kan man arbejde med det i praksis?
Årsagerne til den kæmpe kløft mellem det, vi mennesker forstår og vil, og det, vi ender med at gøre i praksis, er både videnskabeligt og praktisk veldokumenteret og kan også inspirere ledere med en helt praktisk metode til at skabe bedre sammenhæng mellem strategier, planer og adfærd.
09.01.2020
Hvorfor er det oplagt at lede adfærd?
Vores brug af smartphones er en god metafor for vores mindre optimale adfærd, hvor vi opfører os på måder, som ikke stemmer overens med vores langsigtede interesser, og der er flere og flere ting i vores moderne liv som frister, forstyrrer og udfordrer vores evne til at handle klogt og strategisk.
09.01.2020
Love your employees
Du skal elske dine medarbejdere, lyder budskab fra Kim Kristensen. Det er nemlig dem, der i sidste ende skal skabe resultaterne, og først når de mærker din omsorg, er de parate til at følge dig gennem ild og vand.
18.12.2019
Trends fra Convergence 2019 – det skal du forberede dig på i 2020
Et nyt år nærmer sig, ja faktisk et helt nyt årti. Og med den hastighed både teknologi, udfordringer og verden generelt udvikler sig lige nu, er der nok at tage fat på, hvis man som HR-person gerne vil starte det nye årti med en fod foran.
09.12.2019
Why Peer-to-Peer Support is a Win-Win Solution for Expats and Employers
Peer-to-peer support is an important tool for global mobility and HR professionals managing a global workforce. How exactly do the dots connect between peer-to-peer support and global talent mobility?
02.12.2019
Velfærdsdanmark har et HR-problem
Uforholdsmæssigt mange kommunalt ansatte nærmer sig pensionsalderen. Vi kan komme til at mangle hænder i velfærdssektorerne, hvilket begrænser det politiske råderum. Her er nogle moderne HR-greb, der kan bidrage til en løsning.
02.12.2019
Podcast: Når passion, glæde og hjertet med på arbejde skaber succes
Gennem tre interviews søger vi svar på, hvordan vi får medarbejderne til at transformere sig fra at komme på arbejde for primært at udfylde en rolle til i langt højere grad finde sit autentiske jeg frem, så vi også i fremtiden kan sikre passionen, glæden og lysten til at have hjertet med på arbejde.
25.11.2019
Global Talent Mobility 2.0: It’s About Focusing on the People
Concepts such as new work, employee experience, and work-life balance are becoming more and more prominent in HR — and it should also become more and more prominent in global mobility. Why? Because employees expect more from employers and from work in general.
25.11.2019
Fordomme om ordblindhed øger berøringsangst på arbejdsmarkedet
Syv ud af ti ordblinde oplever fordomme, som ofte relaterer sig til lav intelligens jf. undersøgelse fra Nota. Ifølge eksperter øger fordommene berøringsangst på arbejdsmarkedet, så ordblinde aldrig får gjort noget ved lidelsen. Arbejdsgivere frygter modstand og konflikt, ordblinde frygter for deres job, siger arbejdsmarkedsforsker.
25.11.2019
Adfærdsdesign i praksis – Simplicitet og fokus for 100 sælgere i Kvadrat
For os mennesker er det ikke nok, at vi ved, hvad der ville være det mest rigtige at gøre. Så var der heller ingen af os, der røg eller undlod at dyrke motion. Viden og motivation får os ud af starthullerne, men det får os ikke i mål.
18.11.2019
Kan erfaring forudsige performance i et nyt job?
Studiet gennemgik, hvilken betydning erfaring har på branche-, stillings- og opgaveniveau. Kort fortalt var der minimal sammenhæng på både generelt, branche- og stillingsniveau – hvor den højeste korrelation var på opgaveniveau.
15.11.2019
Danske lønmodtagere er ikke interesseret i arbejde med megen rejseaktivitet
Vi lever i en global verden, hvor særligt de digitale værktøjer giver os mulighed for at arbejde på tværs af landegrænser. Men det er ikke ensbetydende med, at danskerne ønsker et job med meget rejseaktivitet.
04.11.2019
Gedigne generations- og kønsforskelle blandt veluddannede på jobmarkedet
Ifølge Universums årlige kortlægning af det danske jobmarked for personer med en videregående uddannelse, er prioriteringerne ret forskellige, når man sammenlignes de helt unge med personer med 20-30 års joberfaring.
04.11.2019
Tror du på at viden + motivation = handling?
En af de mest centrale indsigter om adfærd, der har en afgørende forskel ift. forandringsledelse, begraver myten om, at mennesket er en rationel maskine, som arbejder for at optimere sin egen hverdag. Tværtimod...
28.10.2019
Har du også fået nok af nulfejlstyranniet?
Ny bog gør op med nulfejlskulturen og præstationsræset. Her fortæller 17 erhvervsledere og kulturpersonligheder, hvorfor vi skal gøre op med nulfejlstyranniet og hvordan vi får skabt en tryg organisationskultur, hvor det er okay at fejle.
28.10.2019
Sådan kan du bedre forstå de unge
Den unge generation, millennials, generation y – kært barn har mange navne. Uanset navnet er denne generation et emne, som har været debatteret flittigt – og med god grund.
28.10.2019
Ørsted og Chr. Hansen racer op ad ranglisten
Selvom DSV og Netcompany i rå tal er årets absolutte højdespringere med en fremgang på 40 og 43 pladser til en midterplacering blandt de 122 virksomheder på listen, står Ørsted og Chr. Hansen dog for nogle af de mest imponerende fremgange i dette års undersøgelse.
21.10.2019
Tre pointer om adfærdsdesign og forandringsledelse
En strategi udformes af ledelsen. Ledelsen er begejstret, men bag begejstringen melder spørgsmålene sig: Er mit team mon forandringsparat? Kan jeg få dem med på vognen? Vil de stritte imod?
09.10.2019
Klodens overlevelse afhænger af nyt ledelsesfokus
Gik du glip af Træfpunkt HR eller så du ikke alle Keynotes? Så får du her nogle af de vigtigste pointer fra Dave Ulrich, Paolo Gallo, Kasper Holten, Anne Skare, Henrik Holt Larsen, Steen Hildebrandt, Rikke Kristine Nielsen og Claus Frier.
09.10.2019
5 råd: Få succes med diversitet
Hvilke overvejelser skal HR gøre sig, når ledelsen efterspørger mangfoldighed blandt medarbejderne? I brancher hvor problem solving skills er centrale for at opnå og opretholde den førende position, er diversitet tydeligvis værdifuldt - men på to betingelser.
04.10.2019
Atea vinder HR-prisen 2019
Ateas HR-afdeling har et dedikeret fokus på mental trivsel, som har resulteret i en mere åben dialog blandt medarbejderne og et opbrud med berøringsangsten for svære emner. For det arbejde vinder SVP i HR & Communications Annette Otto og projektleder Jeanette Sylvest, Atea HR-prisen 2019.
23.09.2019
Moderne feedbackværktøjer bringer medarbejder og leder tættere sammen og skaber lærende og handlingsparate organisationer
En af dem som i Danmark går forrest i arbejdet med at udvikle kendskabet til feedback og datainformeret ledelse er LEAD - enter next level, der siden 2013 har rådgivet, uddannet og udviklet ledere og organisationskonsulenter i private og offentlige organisationer.
20.09.2019
FNs 17 verdensmål
Hos DANSK HR vil vi gerne sætte fokus på FNs verdensmål. Derfor vil vi gerne høre dine idéer, udfordringer og erfaringer i forhold til, hvordan HR kan bidrage til verdensmålene.
06.09.2019
HR-funktionens rolle i beskyttelse mod cyberkriminalitet
Hvorfor skal du som HR-ansvarlig beskæftige dig med cybersikkerhed? Det skal du, fordi medarbejderne potentielt udgør den største risiko i forhold til truslen om cyberkriminalitet.
26.08.2019
Dave Ulrich – The father of modern HR
En af Dave Ulrichs pointer, der satte ham på verdenskortet som en mand, man bør lytte til, når det kommer til HR, er, at vi må tænke HR udefra og ind – hvad kan HR give til virksomheden, kunderne og investorerne?
19.08.2019
Træfpunkt HR – omdrejningspunkt for HR-branchen og 20 års konstant udvikling
Træfpunkt HR er i år noget ganske særligt, for vi fejrer nemlig 20-års jubilæum. I den anledning har vi taget en snak med manden, der i sin tid startede det hele, Chairman for DANSK HR, Kim Staack Nielsen.
19.08.2019
CSR på agendaen
Ansvarlighed og etik fylder mere og mere på ledelsesgangene. Men hvordan tackler man som leder egentlig et etisk dilemma, når der skal handles hurtigt, troværdigt og i tråd med forretningens værdigrundlag?
12.08.2019
International undersøgelse: Her er de 6 største forstyrrelser på kontoret
Alle hader åbne kontorer - eller gør de? Og alle ansatte bliver distraheret hele tiden - eller gør de? Se resultaterne af en omfattende undersøgelse om det moderne arbejdslivs største udfordring: forstyrrelser i det åbne kontor.
12.08.2019
Medarbejderen er det svageste led i truslen om cyberkriminalitet mod virksomheden
Der findes få internetbrugere, som ikke er stødt på cyberkriminalitet af den ene eller anden slags i deres færden på internettet, men for at kunne sikre sig bedst imod det, må man forstå fænomenet bedre.
22.07.2019
Incitamentsordninger som en del af lønpakken
I et jobmarked med mangel på hænder inden for flere brancher kan incitamentsordninger som en del af lønpakken være et blandt flere værktøjer til at tiltrække og fastholde arbejdskraft.
15.07.2019
Medarbejdere: Vores job forsvinder om fem til 10 år, men…
Randstad gennemfører fire gange årligt en undersøgelse, blandt lønmodtagere i 34 lande. Her bliver medarbejdere typisk spurgt ind til forskellige arbejdsmarkedsrelaterede emner. Og denne gang er radaren rettet mod digitalisering.
08.07.2019
Det handler om mod, når virksomheder tager ansvar for medarbejderes trivsel
Birgitte Ladefoged har været med til at indføre tilbuddet fra FamilySupport hos Danfoss Drives i Gråsten. Det er et led i et større trivselsprojekt, der tager udgangspunkt i medarbejderen som ’det hele menneske’.
25.06.2019
Autenticitet og intensitet er fundamentet for kreativ ledelse
Det er ikke kun på en scene, at talenter skal gøre sig gældende. Lige så meget på almindelige designkontorer eller i økonomiafdelinger Danmark rundt er virksomhederne afhængige af de store personligheder.
24.06.2019
Hvordan håndterer man bedst forandringer?
Álvaro González Alorda er en af verdens førende talere når det gælder forandringsledelse. I foråret 2019 var Alvaro González Alorda i København i forbindelse med en konference, der skulle være med til at ændre virksomheders mindset i bestræbelserne på at få flere kvinder i ledelsen.
19.06.2019
Husker du at tage hjernen med på råd?
Hvis du ønsker at optimere din kommunikation og ledelse, er der et stort potentiale i at forstå, hvordan hjernens læringsproces foregår, så du kan tilpasse din information til hjernens forskellige systemer.
03.06.2019
Bæredygtighed rykker ind på ledelsesgangene – men hvordan?
Flere og flere topledere har fået fokus på socialt og miljømæssigt ansvar og hvordan FN’s 17 verdensmål kan være en ledetråd, der hjælper med at agere mere bæredygtigt. Det betyder, at bæredygtighed er bragt helt op på kommandobroen – dér hvor det rykker ved forretningen.
03.06.2019
Hvorfor er bæredygtighed en helt central opgave for HR og HRM?
Bæredygtighed er ikke kun et spørgsmål om at leve op til andres forventninger og pleje sit omdømme. Det handler også om at ændre adfærd internt i organisationen såvel som i samarbejdet med eksterne leverandører og kunder i en bæredygtig retning.
03.06.2019
Bjørnen vågner; så starter sæsonen i Givskud Zoo
Givskud Zoo er afhængig af, at de kan ansætte 150-170 medarbejdere hvert år og oplære dem, så de kan yde en professionel service over for gæsterne.
24.05.2019
Business-studerende drømmer om lederkarriere og høj løn
Hvor topprioriteten for business-studerende tidligere har været god balance mellem job og fritid og udfordrende opgaver, er topprioriteten nu at blive leder og tjene mange penge i løbet af karrieren.
20.05.2019
Stressramte medarbejdere skal blive i arbejdet
En sygemelding på fuldtid er ikke altid løsningen, når en medarbejder rammes af stress. I Atea går en fastlagt proces i gang mellem HR, nærmeste leder og den berørte medarbejder. Det stiller langt højere krav til den nærmeste leder, men er en bedre løsning end en automatisk sygemelding.
20.05.2019
I dag er International Human Resources Day
Vær med til at fejre Europas første internationale HR-dag i dag, hvor vi fejrer HR som profession, det arbejde vi udfører og HR’s positive bidrag til enkeltpersoner og organisationer både nationalt og internationalt.
13.05.2019
Ligestillingsmanifest skal skabe kønsbalance og bane vejen for flere kvindelige ledere
Der er stadig for få kvindelige ledere i Danmark, selvom det står klart, at mangfoldighed og værdiskabelse går hånd i hånd. Derfor har en række førende virksomheder, universiteter og organisationer udgivet et manifest om, hvordan vi skaber et mere kønsbalanceret samfund.
09.05.2019
Why I Love HR!
For mig repræsenterer vi i HR den viden om og det perspektiv på mennesket, der bevirker, at vi kan oversætte forskellighederne til noget meningsfyldt for virksomhederne. Jeg er stolt af at være i HR, for jeg er overbevist om, at vi bidrager med stor værdi og er direkte resultatskabende.
02.05.2019
Vi skal lytte efter medarbejderoplevelser
Nutidens organisationer består af mennesker med et frit valg, som flytter sig derhen, hvor de trives bedst, og hvor de får de bedste oplevelser. Derfor konkurrerer virksomheder om at levere optimale medarbejderoplevelser, og de er subjektive, flygtige og sammensatte.
23.04.2019
Doktordisputats: Strategi handler ikke om bundlinje
Strategi er det generelles kunst. Det generelle overblik realiseres ved ikke at hænge fast i specifikke aftaler, rutiner eller viden: Det er en vilje til at være åben. Meningen med en strategi er, hvad organisationen giver til verden og ikke til bundlinjen.
01.04.2019
Kan man sove sig til et langt arbejdsliv?
Søvn er en vigtig kilde til et sundt og godt helbred. Og med udsigt til stigende pensionsalder kan søvn bidrage til at reducere flere sygdomme.
06.03.2019
Lad dine medarbejdere shine i mediebilledet
Folk, der har knoklet i årevis for at specialisere sig på et område, fortjener at få lov til at shine som de eksperter, de er, og udtale sig i mediebilledet.
26.02.2019
HR Guiden 2019: HR’s mange ansigter – et fælles mål
HR kan have mange forskellige ansigter og mange forskellige fokusområder – men en ting vil vi altid være fælles om. I HR arbejder vi for at gøre forretningen bedre og nå de mål og resultater, direktionen har sat.
25.02.2019
Styrke til hverdagens små og store problemer
En arbejdsdag består af store og små arbejdsopgaver. Nogle opgaver er rutineopgaver, som du løser mere eller mindre automatisk, andre er krævende og til tider meget udfordrende. I løbet af sådan en arbejdsdag, bevæger du dig ind og ud af flow.
21.02.2019
Respondenten er nøglen til det gode spørgeskema
Et spørgeskema er først noget værd, når det bliver besvaret af respondenten. Derfor skal den, der laver spørgeskemaer altid have respondenten og hendes behov for øje. Læs om de tre vigtigste behov og hvordan I opfylder dem.
21.01.2019
Stress skal bekæmpes med mentale pauser
Stress er en stigende folkesygdom, og er årsag til 17.000 sygemeldinger hver dag. Mindfulness og mentale pauser er nøglen til at ændre statistikkerne.
09.01.2019
E-bog: Social Recruiting For Dummies
Med denne e-bog bliver du godt rustet til at finde og tiltrække de mennesker, din virksomhed har brug for gennem effektiv og engageret brug af sociale medier, herunder tips specifikt for nogle af de mest populære sociale netværk.
03.01.2019
15.000 flere opslåede job i 2018
I 2018 blev der i løbet af årets første 11 måneder opslået ca. 15.000 flere job i forhold til 2017. Og det er tydeligt, at aktiviteten var størst i de første måneder.
02.01.2019