Insights Extra

28.02.2020

Corona-virus – de HR-mæssige konsekvenser

Corona-virus diskuteres, undersøges og vendes alle steder i disse dage. Det har fået mange HR-afdelinger til at overveje, hvad dette har af ansættelsesretlige konsekvenser. Få et overblik over konsekvenserne af situationen her.
19.02.2020

Ny forskning: Barsel ikke dyrt for virksomheder

Myten om at danske virksomheder ofte bliver presset i knæ pga. udgifter i forbindelse med medarbejderes barselsorlov er hårdnakket. I virkeligheden er det ikke særlig dyrt for virksomhederne, fordi virksomhederne er gode til at kompensere for den manglende ansatte, viser helt ny forskning fra KU´s Økonomiske Institut.
09.12.2019

Webinar: Behandling af medarbejderdata

HR-afdelingen behandler en stor mængde personoplysninger før, under og efter et ansættelsesforhold. Det er derfor vigtigt, at du kender de lovgivningsmæssige krav, der stilles til behandling af medarbejdernes data.
20.06.2019

Den disciplinære proces og advarsler: Fastholdelse eller saglig opsigelse

Hvordan kan en disciplinær proces se ud og hvad kan den indeholde? Hvad skal en advarsel indeholde? Hvorfor er det en god ide at give en advarsel? Hvad er formålet med en advarsel?Hvordan sikrer du, at der bliver fulgt op? Få svarene i denne video.
20.06.2019

Sådan laver du en advarsel

Advarslen er dels et juridisk dokument, men en advarsel kan også ses som et godt ledelsesværktøj, fordi det kan danne udgangspunkt for en god dialog med medarbejderen.