Insights Extra

31.03.2021

Pensionsbrevkasse i Dansk HR

Velkommen til vores nye brevkasse om pension. Her kan du få svar på de spørgsmål om pension, som du støder på i din hverdag. Alle spørgsmål, vi viser, bliver anonymiseret og besvares kun her i Ledelse i Udvikling.
17.03.2021

Hvordan skaber man globale virtuelle teams, der fungerer godt?

Ledelsen af (globale) virtuelle teams skal arbejde med social integration – det er en forudsætning for teamets performance!
26.10.2020

Optagelser: Træfpunkt HR LIVE Sessions

Se eller gense indlæggene fra Træfpunkt LIVE Sessions
07.10.2020

Optagelser fra Træfpunkt HR 2020 ONLINE

Se eller gense indlæggene fra Træfpunkt HR 2020 ONLINE
19.06.2020

Ny rapport om fremtidens lederudvikling

Lederudvikling er mere aktuelt end nogensinde før. Vigtige emner skal prioriteres, handlinger skal udføres og både individer, teams og organisationer står overfor vigtige opgaver at løse. Rapporten konkluderer i alt otte elementer, der vil transformere lederudvikling i fremtiden.
04.06.2020

LIVE med DANSK HR: Dagens HR-håndsrækning i en krisetid

DANSK HR inviter alle medlemmer til at mødes digitalt, hvor du som medlem har mulighed for at stille dine spørgsmål til os og de andre medlemmer, dele egne erfaringer, få input og hjælp til dine bekymringer, udfordringer og dilemmaer samt høre andre medlemmers erfaringer.
02.04.2020

HR-undersøgelsen 2020

Undersøgelsen ser på i hvilket omfang, og på hvilke måder de nordiske organisationer har tilpasset sig de seneste ændringer i erhvervsmiljøet og de øgede krav om organisatorisk forandring.
01.04.2020

Overholder du ansættelsesbevisloven? + tjekliste til ansættelseskontrakter

Ansættelseskontrakter skal være formuleret så klart og præcist, at risikoen for flere forskellige fortolkninger af vilkårene er minimeret så meget som muligt. Ansættelsesbevisloven oplister 10 punkter, som arbejdsgiver skriftligt skal bekræfte overfor medarbejderen.
26.03.2020

Aftaler om nedgang i løn under Corona

Rigtig mange virksomheder overvejer eller arbejder på at lave frivillige aftaler med medarbejdere om lønnedgang. Mange har imidlertid ikke prøvet det før, og vi har derfor lavet en checkliste over elementer, der kan/bør indgå i aftalen.
26.03.2020

LIVE-chat med juristen

Hos DANSK HR får vi i øjeblikket mange juridiske spørgsmål. Nu får du mulighed for online at stille spørgsmål og høre svarene på både egne og andres spørgsmål. En gang om ugen går DANSK HR's jurist nemlig LIVE for at svare på dine spørgsmål.
24.03.2020

Internationale HR- og ledelses webinarer

DANSK HR har indgået et samarbejde med den internationale Business School Hult Ashridge Executive Education omkring en række webinarer, der er yderst relevante i den situation, vi alle befinder os i på grund af CoVid-19.
03.03.2020

Hvad skal medarbejderne vide om den nye ferielov?

I den nye ferielov er der et optjeningsprincip, der ændres, et nyt ferie-år og en overgangsordning, som på forskellig vis også får betydning for medarbejderne, så de bør også gives den nødvendige information.
28.02.2020

Indefrysning af feriepenge og beskatning af lønmodtagere

Med den nye ferielov skal alle virksomheder snarest opgøre og indefryse feriepenge optjent i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020. Men hvilken beskatning sker der af disse beløb? Læs mere her, og vær opmærksom på, at der ikke er de samme regler for personer med feriepenge og personer, der har ferie med løn.
19.02.2020

Ny forskning: Barsel ikke dyrt for virksomheder

Myten om at danske virksomheder ofte bliver presset i knæ pga. udgifter i forbindelse med medarbejderes barselsorlov er hårdnakket. I virkeligheden er det ikke særlig dyrt for virksomhederne, fordi virksomhederne er gode til at kompensere for den manglende ansatte, viser helt ny forskning fra KU´s Økonomiske Institut.
09.12.2019

Webinar: Behandling af medarbejderdata

HR-afdelingen behandler en stor mængde personoplysninger før, under og efter et ansættelsesforhold. Det er derfor vigtigt, at du kender de lovgivningsmæssige krav, der stilles til behandling af medarbejdernes data.
20.06.2019

Den disciplinære proces og advarsler: Fastholdelse eller saglig opsigelse

Hvordan kan en disciplinær proces se ud og hvad kan den indeholde? Hvad skal en advarsel indeholde? Hvorfor er det en god ide at give en advarsel? Hvad er formålet med en advarsel?Hvordan sikrer du, at der bliver fulgt op? Få svarene i denne video.
20.06.2019

Sådan laver du en advarsel

Advarslen er dels et juridisk dokument, men en advarsel kan også ses som et godt ledelsesværktøj, fordi det kan danne udgangspunkt for en god dialog med medarbejderen.