WhyILoveHR_Morten Jakobi_WEB.jpg

Why I Love HR!

I forbindelse med #HumanResourcesDay har vi spurgt Morten Jakobi, EVP People & Culture, Dustin Group og bestyrelsesmedlem i DANSK HR:

Hvorfor holder du af HR?

”Det er et stort spørgsmål med mange mulige svar. Men når jeg reflekterer lidt, handler det for mig om, at mennesker er forskellige. Vi motiveres forskelligt. Vi agerer forskelligt. Jeg har flere gange hørt dygtige iværksættere og virksomhedsledere, der sukker, når talen falder på medarbejderne. Og det er jo fordi, at mennesket er et interessant væsen, som kan være svær at forstå, og som ikke altid gør, som man forventer. For mig repræsenterer vi i HR den viden om og det perspektiv på mennesket, der bevirker, at vi kan oversætte forskellighederne til noget meningsfyldt for virksomhederne. Jeg er stolt af at være i HR, for jeg er overbevist om, at vi med ovenstående in mente bidrager med stor værdi og er direkte resultatskabende.”

Hvad kan HR bidrage med?

”Jeg læste et citat i en rapport: ”The pace of change has never been so fast, yet it will never be so slow again”. Som jeg ser det, er det eneste konstante faktisk forandring her i 2019. Mennesket er tiltrukket af forandring, men i vores DNA frygter vi forandring. Vi oplever flere og flere, der kan udleve deres drømme. Men vi oplever også flere tilfælde af stress og funktionelle lidelser. Vi skal bygge bro i HR – med vores forståelse for mennesket bag medarbejderen samt motivation og adfærd kan og skal vi bidrage til, at vores medarbejdere trives optimalt ovennævnte betingelser in mente.”

Hvorfor kan vi ikke undvære HR?

”Jamen, det er i mine øjne lige så basalt, som hvis jeg blev spurgt, hvorfor vi ikke kan undvære salg eller økonomi. En virksomheds interessenter er jo en skøn blanding af kunder, ejere, samarbejdspartnere og ikke mindst medarbejdere. HR skal være garanten for, at virksomheden forstår, hvad der skal til for at lykkes sammen med medarbejderne. Engagerede medarbejdere leverer ifølge undersøgelser 3,5 gange mere end tilfredse medarbejdere – og 7 gange bedre end utilfredse. HR spiller en helt central rolle i at sikre engagerede medarbejdere.”

Den 20. maj er International HR-dag, hvor vi sætter fokus på HR og HR’s positive bidrag. Vi starter allerede nu med at sprede de gode historier omkring HR.

Deltag i dialogen her og fortæl os hvad HR betyder for DIG?