doctor-1015624_1920.jpg

Førstehjælp til evaluering af Workforce Management-løsninger

Af Michael Dupont Fischer, Mark Information A/S

Ny markedguide fra Gartner hjælper større virksomheder med at navigere i landskabet af Workforce Management-løsninger. Her er fire forhold, I som virksomhed bør afklare, inden I investerer i ny it-støtte.

At anskaffe, udvide eller udskifte Workforce Management-løsning er en kompleks opgave. Det kræver både en fordelagtig business case og masser af research for at kunne træffe den rigtige beslutning. Og markedet er svært at overskue med mange leverandører, der hver især tilbyder forskellige former for løsninger, teknologier og services.

Grundig kortlægning af leverandører

Men nu er der hjælp at hente! Amerikanske Gartner – som er førende inden for it-research og rådgivning – har fornylig publiceret ”Market Guide for Workforce Management Applications”.

Guiden giver overblik over 18 udvalgte leverandører og deres typiske kundetyper, geografiske rækkevidde og udviklingsambitioner. Men frem for alt, får du en skematisk oversigt over, hvad leverandørernes Workforce Management-produkter indeholder i forhold til de processer og opgaver, som I forventer, at løsningen skal kunne håndtere.

Basis for en god business case

Jeg vil dog anbefale, at du og din virksomhed starter et andet sted, når I skal vælge Workforce Management-leverandør. Det er nemlig en rigtig god ide at analysere en række interne forhold for at kunne konkretisere business casen:

  • Hvad er virksomhedens strategiske argument for at investere i en Workforce Management-løsning? Er det ønsket om øget produktivitet, et behov for at sikre at regler overholdes, forbedret data- og analysegrundlag eller noget helt andet, der vægter højest?

  • Dominerer Excel (eller papir for den sags skyld) stadig virksomhedens kerneprocesser og analysegrundlag? Og hvordan anvendes det på tværs af organisationen?

  • Hvilke processer kan virksomhedens eksisterende it-systemer håndtere, og imødekommer de virksomhedens mest kritiske behov og ønsker?

  • Hvilken type af leverandør ønsker I at etablere et langsigtet samarbejde med? En specialiseret Workforce Management-leverandør (best-of-breed) eller en leverandør med en bred software suite/produktportefølje (best-of-suite)?

Når disse interne forhold er identificeret, bliver det lettere at indsnævre antallet af mulige leverandører, som opfylder jeres behov.

Læs mere om hvordan du vælger den rette Workforce Management-løsning