Web.jpg

Danske lønmodtagere: Vi skal uddannes løbende, hvis vi skal beholde vores arbejde

Den teknologiske udvikling går lynende stærkt i øjeblikket, og mange kæmper da også for at holde trit med udviklingen på arbejdspladsen. Lønmodtagerene er heller ikke i tvivl om, at de hele tiden skal videreuddanne sig, hvis de skal beholde deres job, viser en ny stor international undersøgelse fra vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad.

87 procent af danskerne mener, at de er nødsaget til at uddanne sig løbende, hvis de skal beholde deres job i fremtiden.

»Den teknologiske udvikling påvirker alle på arbejdsmarkedet i disse år -  herunder ikke mindst måden vi udfører vores arbejde på. At 87 procent af de danske lønmodtagere mener, at de har behov for løbende uddannelse for at kunne beholde deres job vidner om, at folk generelt gerne vil udvikle sig og er åbne over for de forandringer, der finder sted i disse år,« siger Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad, og han påpeger samtidig, at holdningen blandt lønmodtagere har ændret sig i løbet af de seneste bare 10 år.

»Havde man stillet spørgsmålet for 10 år siden, havde resultatet været anderledes. I dag er vi blevet bedre til at acceptere de teknologiske muligheder og se nye perspektiver, hvilket i den grad er positivt – for teknologien gør, at verden er blevet åbnet for nye og spændende måder at løse forskellige opgaver på,« siger han. 

BAGGRUND

Randstad har i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) interviewet lønmodtagere i 33 lande i hele verden. Interviewene er gennemført i perioden 20. april – 8. maj, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen. Undersøgelsens resultater indgår i den seneste udgave af Randstad Workmonitor, der udkommer fire gange om året.

SHAPING THE WORLD OF WORK.

Det er Randstads mission. Vi hjælper mennesker med at finde arbejde og hjælper virksomheder med at finde de rette medarbejdere. Ved at matche kvalificerede kandidater med enestående jobmuligheder giver Randstad et positivt bidrag til mange menneskers hverdag og løser samtidig en væsentlig og omfattende opgave for virksomhederne, så de kan koncentrere sig om deres kerneforretning og nå deres mål.

Randstad er en del af den internationale Randstad Group, der er verdens andenstørste udbyder af HR-løsninger. Hver dag formidler Randstad arbejde til mere end 620.000 mennesker i hele verden. Vi har kontorer i 39 lande og er repræsenteret i såvel Europa, Nord- og Sydamerika samt Asien. I Danmark er vi blandt de førende vikar- og rekrutteringsbureauer, og vi er landsdækkende med 4 lokationer i henholdsvis Kolding, Aarhus, Aalborg og København. En position vi har opnået, fordi vi som eksperter på arbejdsmarkedet formår at matche kvalificerede kandidater med de rette jobmuligheder.

Udsagn: Jeg har behov for løbende uddannelse, hvis jeg skal beholde mit job i fremtiden