Fotolia_151612351_Subscription_Monthly_XXL.jpg

Danske lønmodtagere er de mest selvhjulpne i verden 

Ny stor international undersøgelse foretaget blandt lønmodtagere i 33 lande af Randstad viser, at danskerne indtager førstepladsen, når det gælder om at være de mest selvhjulpne lønmodtagere i verden. 

Kun 42 procent af danskerne siger, at deres nærmeste chef fortæller dem, hvad de skal gøre (gennemsnit 56 procent), og kun 38 procent får rådgivning fra chefen om, hvordan de skal prioritere opgaverne (gennemsnit 48 procent).

”Jeg vidste godt, at vi lå i toppen, når det gælder om at være selvkørende, det ligger i vores kultur, men at vi indtager en førsteplads, er lidt overraskende. Jeg tror, det hænger sammen med den måde, vores arbejdsmarked ser ud i øjeblikket. Vi har en ledighed, der er den laveste nogensinde, og hvis lønmodtageren ikke føler sig værdsat og har indflydelse på egne arbejdsopgaver, så har man en tilbøjelighed til at søge videre,” siger Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad. Og han tilføjer:

”Det er sundt, at vi er en kultur af selvtænkende individer, men man skal også passe på, at det ikke tipper over og bliver negativt, og at der kommer til at herske autonome tilstande på de danske arbejdspladser, hvor lønmodtagerene bare gør, hvad de har lyst til. Med det in mente er det væsentligt, at lederen sikrer, at medarbejderen agerer i forhold til, hvad der er bedst for virksomheden.”

Sammenhæng med grad af tilfredshed 

I samme undersøgelse fremgår det endvidere, at danske lønmodtagere endnu engang topper listen over de mest tilfredse medarbejdere i Europa (81 procent er enten ’tilfreds’ eller ’meget tilfreds’ med deres arbejdsgiver), og det kan i et eller andet omfang kædes sammen med det at være selvkørende.

”Jeg tror, at man som lønmodtagere får en tilfredsstillelse ved at mærke, at man gør en forskel og ikke nødvendigvis altid bliver betragtet som en marionetdukke. Og netop det, tror jeg, har en indflydelse på graden af tilfredshed blandt lønmodtagere, hvor vi igen indtager en flot placering,” siger Nima Astanehdost.

Se resultaterne fra undersøgelsen her 

Kilde: Randstad
Randstad har i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) interviewet lønmodtagere i 33 lande i hele verden. Interviewene er gennemført i perioden 10.-26. januar 2018, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen. Undersøgelsens resultater indgår i den seneste udgave af Randstad Workmonitor, der udkommer fire gange om året.