Fotolia_123653657_Subscription_Monthly_M_WEB.jpg

Danske medarbejdere foretrækker at arbejde i teams med stor aldersspredning

En ny stor international undersøgelse, foretaget blandt lønmodtagere i 34 lande af vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad, viser, at danskerne foretrækker at arbejde i teams med en høj grad af aldersdiversitet, og at man faktisk også har en forventning om, at netop det giver de bedste resultater.

86 procent foretrækker at arbejde i teams med stor aldersspredning, og 87 procent af danskerne mener, at det at arbejde på tværs af alder, er en stor fordel for virksomheden. 84 procent mener faktisk, at de mest innovative ideer opstår i et forum med en høj grad af aldersdiversitet. Den største forskel er dog måden, man kommunikerer på, siger 67 procent af de danske medarbejdere.

”Jeg synes, det er fantastisk, at medarbejderne mener, at man opnår de bedste resultater ved at have en sund aldersspredning – og det kan jeg også selv kun nikke genkendende til. Nogle gange oplever vi virksomheder, der gerne vil have en yngre medarbejder, fordi de tror, at det vil passe bedst til teamet. Men ud over at det jo ikke er lovligt at diskriminere med henblik på blandt andet alder, så skal man ikke negligere fordelene ved at have en god aldersspredning i organisationen,” siger Tine Ryg Cebrian og tilføjer, at generationerne kan lære meget af hinanden.

”««»«Man taler meget om de digitalt indfødte – de der har fået IT og ikke mindst sociale medier ind med moderhjælpen. Den generation kan absolut lære de lidt ældre meget. De er klar til at lave fejl, og så tør de ikke mindst springe ud i det. Omvendt viser det sig også, at de nye generationer har behov for at blive guidede og bekræftet i forhold til deres beslutninger på arbejdspladsen, og blandt andet her har de ældre så en vigtig rolle at spille,” forklarer hun.

Også en nødvendighed

Tine Ryg Cebrian fastslår da også, at virksomheder, der i en rekrutteringsproces satser på et bestemt alderssegment, vil få det svært. Særligt set i lyset af den demografiske udvikling, der betyder, at vi får flere og flere ældre på arbejdsmarkedet.

”En nylig analyse fra organisationen Ældresagen viser, at i 2035 vil 10 procent af arbejdsstyrken være 65+ mod cirka fire procent i dag. Det fortæller lidt om den demografiske udvikling, som foregår i øjeblikket. Når Randstads workmonitor desuden peger på, at måden man kommunikerer på kan være en udfordring, så tror jeg, at det er et forbigående fænomen, og noget man som virksomhed kan gøre noget ved. Mange virksomheder har i dag i forlængelse af deres værdisæt noget omkring takt og tone på arbejdspladsen, herunder hvordan kommunikere vi med hinanden. Får man det justeret således, at der findes et regelsæt herfor, ser jeg ikke det som et problem,” siger Tine Ryg Cebrian.

Hent rapporten

 

Baggrund:

Randstad har i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) interviewet lønmodtagere i 34 lande i hele verden. Interviewene er gennemført i perioden 23 april – 14 maj 2018, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen. Undersøgelsens resultater indgår i den seneste udgave af Randstad Workmonitor, der udkommer fire gange om året.

Kilde: Randstad