Erfaringer og gode råd fra HR-messen

DANSK HR har hvert år siden 2000 afholdt messen Træfpunkt HR. Gennem alle årene har vi indsamlet en række erfaringer, som måske kan hjælpe jer lidt i jeres messedeltagelse:

 1. Dagen før messen er der åbent i Øksenhallen fra kl. 9-22. I den periode har du mulighed for at komme ind og stille din stand op. Vi anbefaler dette, så hele messen ser fin og færdig ud, når vi åbner op for de besøgende onsdag.

 2. Du kan gennem DANSK HR købe en App. Med denne App får du mulighed for at scanne de besøgendes navneskilte, så du efterfølgende har alle deres kontaktdata. Det sparer dig for en masse administration og tabte visitkort. Husk dog at bede om lov til at scanne først.

 3. Udnyt din standplads godt. Giv plads og mulighed for, at de besøgende kan komme ind på standen, og husk at det ofte er nemmest at ”fange” dem, hvis du står ud mod gangen.

 4. Mange af de besøgende kommer, når messen åbner kl. 9. Det betyder, at der typisk er et stort ryk ind fra kl. 9. Nogle af de besøgende går efter en kort tur rundt i hallen ind til et keynotes-indlæg, mens andre besøger de mange stande.

 5. Det kan være en god ide at kigge på messens konferenceprogram, for når der er indlæg, er der typisk færre personer i hallen. Du kan derfor i disse perioder få tid til aftalte kundemøder, have lidt færre personer på standen eller få afviklet pauser, frokost eller andet.

 6. Træfpunkt HR er en fagmesse, hvilket betyder, at de besøgende har stor faglighed. Det kan anbefales at sætte denne faglighed i spil på standen. Overvej derfor også, om der er jeres sælger, der er bedst til at afslutte et salg, eller om det måske er én ide også at have en HR-kendt med.

 7. Husk HR-folk er en meget ”ombejlet” gruppe, så de falder ikke så nemt for ”tom salgssnak”. Husk at komme frem med det gode faglig budskab.

 8. Pas på med at blive for anmassende. Fang i stedet for de besøgende med spændende input og relevante produkter.

 9. Det er en god ide at finde en aktivitet, der trækker folk til. På en messe gælder det op at få opmærksomhed, så find en måde at gøre opmærksom på dig selv. Det er dog klart, at jo mere naturlig denne aktivitet er i forhold til dit produkt, jo bedre er det.

 10. Som udstiller er det hektisk at være på messe, og man skal gerne være ”på”, når man står på standen. Derfor er det også en god ide, at man overvejer, hvordan man giver de personer, der står på messen et pusterum i løbet af dagen. Det kan en god ide at forlade hallen for at spise frokost, f.eks. ved at bestiller udstillerfrokost gennem Øksnehallen eller på én af de omkringliggende cafeer.

 11. Både på opsætningsdagen og under messen er der altid mennesker i hallen og personer ved indgangene, der kontrollerer, hvem der kommer ud og ind. Alligevel er det dog muligt fra udefrakommende at få adgang. Vi anbefaler derfor, at I ikke efterlader værdier såsom tasker, elektronisk udstyr, dyre jakker eller andet af værdi.