Pascal A/S

Birgit Jensen, HR-chef

Mennesker kommer før alt andet

”Dette er historien om at mennesker kommer før alt andet
– også når det gælder strategi, forretningsudvikling, ledelse, organisatorisk udvikling.”
Lars Rosenkvist Fenger, CEO, Pascal A/S.

Forandringer hos mennesker skaber grundlag for organisatorisk udvikling, som skaber muligheder for strategisk og forretningsmæssig udvikling ikke den anden vej rundt. Det er i hvert fald tydeligt i en virksomhed under opstart, som er kendetegnet ved mangel på ressourcer. Når man ikke har nogen ressourcer, bliver man nødt til at være et ressourcestærkt menneske og man bliver nødt til at omgive sig med ressourcestærke mennesker, som kan skabe den menneskelige forandring. Det er en grundmekanisme som ikke bare små, men også større virksomheder burde være mere opmærksomme på.

Pascal A/S blev startet i 2006 og som medarbejder nummer otte blev Birgit Jensen ansat som HR-chef. Dette er nok sjældent set, idet HR typisk er en funktion, som etableres ved en 50-80 medarbejderes størrelse, da administrationsbyrden i HR bliver stor. Men Birgit blev ikke ansat til administration, hun blev ansat til at sørge for, at det var de ”rigtige” første 50 mennesker, som blev ansat i Pascal. Hvis man vil skabe en større virksomhed, må man jo starte med det rigtige menneskelige udgangspunkt til den forandringsrejse, som man derefter skal ud på sammen. Dette så Birgit og tilbød sin hjælp.

Birgit arbejdede med Belbin teamrolle profiler for at sætte hold af mennesker sammen, som ud fra disse teamrolle profiler kunne komplementere hinanden. Hun mappede de personer, der kom til samtale mod det eksisterende hold i Pascal og gik aldrig på kompromis med kvaliteten eller hendes intuition. Derfor har Pascal A/S i dag fået nogle gode teams som komplimenterer hinanden godt ved deres forskelligheder. Når disse forskelligheder har resulteret i konflikter, har Birgit været der til at undervise i og sparre omkring konflikt håndtering.

Birgit har hjulpet med til at uddanne ledergruppen i situationsbestemt ledelse, så ledelsen var bedre klædt på til at håndtere den diversitet, der var i medarbejdere, kompetencer og ressourceniveauer. De store forandringer i Pascal ved at gå fra otte medarbejdere til 50, samt at få opbygget en virksomhed med en tre-cifret million omsætning på 10 år, skaber et pres, som Birgit har imødegået ved at blive Stress coach og derved hjælpe medarbejderne med at balancere energien brugt på både arbejde og privatliv.

Birgit har arbejdet med at skabe en HR-pipeline, et miljø og en kultur, hvor mennesker trives og kan ”vokse” i deres job gennem virksomhedens fem værdier som er; vækst, læring, meningsskabelse, ansvarlighed og samarbejde.  

I dag er Pascal kendt som en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder. Virksomheden har modtaget seks Børsen Gazeller, Dansk industris initiativpris 2018, Herlev kommunes Teampris 2019 og Temaprisen under årets ejerleder 2017. Det har de modtaget, fordi de har skabt nogle gode synlige økonomiske resultater, men grundlaget var det menneskelige udgangspunkt og forandringsevnen hos de mennesker som har været en del af rejsen.

”Der er her Birgit har excelleret i at kunne tiltrække, fastholde og få det bedste ud af de mennesker som hver dag kommer på arbejde for at gøre en forskel. Hun har gjort det konsistent over en meget lang periode som har skabt kontinuitet i organisationen, hvilket har været en af de store grundpiller til at Pascal har kunne vokse så hurtigt. Birgit Jensen har derfor fortjent HR Prisen 2019, grundet sit store arbejde for at sikre det menneskelige grundlag for en af Danmarks bedst performende virksomheder,” siger Lars Rosenkvist Fenger, CEO I Pascal A/S.


STEM NU