Flyt rundt på din ansatte_web

Flyt rundt på dine ansatte og se overskuddet på bundlinjen

Det er absolut ikke ligegyldigt, hvor man sidder på sit arbejdet. Undersøgelse fra Cornerstone OnDemand og Harvard Business School viser, at hvis man sætter de rette medarbejdere tæt sammen, kan en virksomhed øge sit overskud med op til 1 mio. dollars om året.

Arbejdsgivere investerer store mængder penge og tid på strategier, der kan være med til at øge medarbejderproduktiviteten, og dermed virksomhedens overskud. Men en ny undersøgelse viser nu, at man ved ganske simpelt at flytte rundt på medarbejderne kan opnå en hurtig og billig måde at øge produktiviteten på. Undersøgelsen, der er udført af Cornerstone OnDemand og forskere fra Harvard Business School, viser hvordan afstanden mellem to ansattes skriveborde kan påvirke forskellige former for produktivitet, og at man ved at sætte de rette typer af medarbejdere tæt på hinanden kan øge produktiviteten med 15 %. For en virksomhed med 2.000 medarbejdere kan en strategisk ”siddeplan” øge overskuddet med op til 1 mio. dollars om året.

Undersøgelsen, der er den første af sin slags, har analyseret data fra mere end 2.000 ansatte i en stor teknologivirksomhed med flere afdelinger i USA og Europa i løbet af en to-årig periode. Analysen konkluderer, at hvem en medarbejder sidder ved siden af kan have en væsentlig indflydelse på hans eller hendes præstationer på jobbet, både i positiv og negativ retning.

Undersøgelsen viser, at der findes tre typer af medarbejdere: Produktive, Generalister og Kvalitetsorienterede. De produktive medarbejdere er som navnet antyder meget produktive, men mangler kvalitet. Hvorimod de kvalitetsorienterede medarbejdere producerer en bedre kvalitet, men mangler noget i produktiviteten. Generalisterne er gennemsnitlige på begge parametre. Undersøgelsen viser, at der er en større afsmittende effekt på de områder, hvor medarbejderen er svagest.

Ved at sætte produktive og kvalitetsorienterede medarbejdere sammen og generalisterne sammen for sig selv i deres egen gruppe, opnåede man en 13 % forøgelse på produktiviteten og en 17 % forøgelse på effektiviteten. Kort sagt kan man skabe symbiotiske forhold ved at sammensætte medarbejdere med modsatte styrker. Det viste sig, at de, der er stærke på ét område, ikke blev påvirket af en afsmittende effekt på dette område – men at de til gengæld var meget påvirkelige af en afsmittende effekt på deres svage områder.

Undersøgelsen viser yderligere, at en afsmittende effekt også kan ses på negative områder, såsom embedsmisbrug og uetisk opførsel på arbejdspladsen. Ved at kigge på, hvordan såkaldte ”giftige medarbejdere” (medarbejdere der har en dårlig indflydelse på en virksomheds ansatte og/eller skader dens ejendom) påvirker andre, viser undersøgelsen, at denne type medarbejders negative præstationer har en afsmittende effekt på kolleger, præcis som det er tilfældet med positiv afsmitning. Derfor kan det have stor betydning og være et vigtigt stykke strategisk arbejde at skabe en god ”siddeplan” for medarbejderne.

Hent raporten “Planning Strategic Seating to Maximize Employee Performance” her

Hent rapporten "The Million Dollar Question: Can Rearranging Employee Seating improve Performace and Profits?" her

Kilde: Cornerstone OnDemand