KPMG_sept_2019.jpg


Advertorial:

Microsoft Talent gør HR til en nøglespiller med signifikant forøget forretningsværdi

KPMG satser på Microsoft Dynamics 365 for Talent som en HR-platform, der er hurtig at komme i gang med, enkel at tilpasse og som har analyseværktøjer, der gør det muligt at agere proaktivt og synliggøre HR-indsatsen.

”Når vi satser på Microsoft Talent som den HR-løsning, vi gerne vil samarbejde med vores kunder om, så er det bl.a. fordi vi effektivt kan bringe vores viden i spil og tilføje reel værdi til kundernes processer” siger Hanne Holm Hjortshøj, Senior Manager, People & Change hos KPMG i Danmark.

”Det er blandt andet muligt, fordi Talent gør det nemt for kunderne at starte, hvor forretningsværdien er størst og siden udbygge og tilpasse efter behov. Der er simpelthen ikke behov for at gennemføre længerevarende forløb for at komme godt i gang,” tilføjer hun.

HR-systemet skal leve på tværs af virksomheden

”Som HR-professionelle har vi vænnet os til specialsystemer, der er kostbare, relativt ufleksible, ikke altid lige brugervenlige – og i øvrigt heller ikke altid lige godt integreret til virksomhedens øvrige digitale værktøjer til medarbejderne,” siger Hanne Holm Hjortshøj.

Den tilgang er imidlertid ikke længere gangbar.

”I dag vil vi jo gerne lade HR-systemerne leve på tværs af virksomheden, så det f.eks. er let for medarbejderne at tidsregistrere eller opdatere udviklingsplaner. Medarbejderne vil gerne bidrage til HR-processerne, men de foretrække at gøre det gennem værktøjer, de allerede anvender – som f.eks. Outlook, og Team. Dertil har HR behov for nem adgang til at analysere data og bidrage til forretningsmæssige beslutninger – ligeledes via værktøjer, der er nemme at tilpasse og anvende og som kan skabe forståelige dashboards og overblik.”

”Det kræver en enkel og velkendt grænseflade samt robust udveksling af data med alt fra Outlook og Teams til Excel og Power BI. Hvilket de traditionelle HR-platforme ganske enkelt ikke har,” konstaterer hun.

Læs mere: Sådan fokuserer du indsatsen og breder HR-arbejdet ud til hele virksomheden

Kom hurtigt i gang med Microsoft Talent hvor det giver mest værdi

Samtidig breder der sig en erkendelse i mange HR-afdelinger om, at man skal kunne agere mere fleksibelt og at HR-systemet lettere skal kunne skaleres og udvikle sig sammen med virksomheden. Det øger behovet for en HR-platform, der let tilpasses i takt med skiftende vilkår.

Her er Microsoft Talent ”langt foran alle andre udbydere,” mener Hanne Holm Hjortshøj. Det skyldes bl.a., at Talent bygger på en arkitektur, som giver mulighed for at udvide billigt og nemt, så HR-løsningen kan vokse i takt med virksomhedens udvikling.

”Med Talent har du en velfungerende, cloudbaseret HR-platform, du nemt kan komme i gang med uden at skulle købe servere eller entrere med hostingpartnere. HR-platformen kan udvides baseret på kundens egne apps. Næsten som med apps på en smartphone. Det gør både platformen ekstremt fleksibel – fordi du i højere grad skal konfigurere end udvikle. Det betyder også, at Talent-løsningens fortsatte udvikling ikke udelukkende styres af Microsoft,” siger hun.

Stærke analysemuligheder styrker HR-afdelingen

”Endelig rummer Talent også alle de funktioner, man kan forvente af et moderne HR-system. Du får f.eks. god støtte i search- og udvælgelsesprocessen, fordi interview- og koordinationsværktøjer forbindes direkte med hinanden – hvilket frigør meget tid i HR-afdelingen og i virksomheden,” siger hun.

”Du kan på samme vis sætte onboarding i system samt bevare overblikket og analysere på relevante parametre for at sikre, at HR-indsatsen er på rette spor. Har vi de rette kompetencer til rådighed lige nu – og hvilke profiler har vi behov for om et år? Kan vi forudse forandringer i medarbejderstaben, der påvirker strategiske mål?” forklarer Hanne Holm Hjortshøj.

Microsoft Talent kan også spille en vigtig rolle ved at åbne HR-afdelingen mod resten af forretningen. Ikke blot ved at lægge flere registreringsmuligheder direkte i hånden på medarbejderne, men også ved at bringe HR-afdelingens værdi og kompetencer i spil overfor topledelsen.