Fotolia_160661605_Subscription_Monthly_M_web.jpg

Ledelse i femogtyve år

Af Steen Hildebrandt, ph.d., Professor emeritus og adjungeret professor

I anledning af 25-års jubilæet har vi bedt 5 stærke HR-profiler om at skrive en jubilæumsartikel om et aktuelt HR-emne. Denne gang er turen kommet til Steen Hildebrandt, ph.d. Professor emeritus og adjungeret professor.

Internettet var ikke særlig udbredt i 1992. Et citat fra Wikipidia: ”I 1981 var 213 computere fra forskellige universiteter bundet sammen – 10 år efter var tallet mere end 300.000.  I 1996 brugte 12 procent af danskerne internet i gennemsnit to timer om ugen. 88 procent brugte ikke internet.

I juli 2007 havde 83 procent af den danske befolkning ifølge Danmarks Statistik adgang til internettet fra hjemmet. I 2010 viste en undersøgelse, at hele 91 procent af den danske befolkning havde adgang til internet i deres husstand”. Internettet er en af de vigtigste teknologiske begivenheder i det 20. århundrede, og forhåbentlig kan vi få afgørende hjælp af Internettet til at komme videre med en ledelsesindsats i retning af en mere bæredygtig global udvikling.

Internettet skal nu benyttes som en del af det formidable formidlings-, uddannelses- og ledelsesprojekt, som menneskeheden står foran. Jeg vil sige: Når man talte om bæredygtighed for ti-femten år siden, blev man betragtet som naiv. De, der i dag ikke taler om og tager bæredygtighed alvorligt, er naive. Ikke at tale om og respektere bæredygtighed og verdensmålene, er ikke en option – heller ikke for danske virksomheder. Bæredygtighed er den eneste vej frem. Ledelse, herunder HR-ledelse, kommer til at handle om bæredygtighed.

Klik her for at læse hele artiklen (kræver medlemslogin)