dec 12 web.jpg

 

I december forkæler DANSK HR vores følgere på LinkedIn med en HR-julekalender fuld af gaver. Hver formiddag indtil d. 24. december kan du på LinkedIn åbne en ny ”låge” i DANSK HR’s julekalender - hvor du får mulighed for at få fingrene i indhold, som normalt kun er for vores medlemmer. Du kan følge DANSK HR på LinkedIn her

Julekalender 12. dec.

HR-chefen: Hvad forventer CEO’en af HR?

I dagens julekalender gør vi noget, vi ALDRIG har gjort før. Vi giver et HELT nummer af HR-chefen væk. HR-chefen er nemlig ellers KUN for medlemmer af DANSK HR – det er ikke engang muligt at abonnere på det. Men i dag er vi virkelig i JULEHUMØR, så derfor har vi bestemt os for, at ALLE skal have mulighed for at få hele magasinet.

Værsgo’ her kan du kvit og frit hente hele HR-chefen nr. 4 om CEO’ens forventninger til HR.

I årevis har vi talt om, at HR skal være en del af forretningen og have en klar andel i opnåelse af resultaterne på bundlinjen.

 Ikke sjældent oplever vi, at de HR-ansvarlige nu er træt af den snak, for det er for dem en selvfølge, og de leverer resultater hver dag, og gør de ikke det, ville hverken de eller HR være der.

Tallene viser også, at mange HR-afdelinger i dag er med der, hvor de vigtige beslutninger træffes. Hvor tallene i slutningen af 1990´erne var 25 % og 53 % for henholdsvis de danske HR-afdelinger og de globale HR-afdelinger, regner man med, at godt og vel 60 % af de danske HR-afdelinger i dag er medlem af topledelsen, mens tallet er ca. 70 % for de globale HR-afdelinger.

Selv om det er godt for de danske virksomheder, at de har HR på den allerhøjeste dagsorden, så skal man imidlertid også huske, at der stadig er mange virksomheder, hvor HR endnu ikke er blevet en del af den strategiske dagsorden, og hvor de endnu ikke automatisk sidder med ved beslutningsbordet.

Derfor vil der i dette nummer af HR-chefen dels gives bud på, hvordan man kan forsøge at opnå indflydelse, og dels masser af gode eksempler på, hvordan et super samarbejde mellem HR, topledelsen og alle de andre funktioner kan fungere.

Men husk, at uanset om man sidder tæt eller langt fra beslutningen, så bør vi i HR være gode til at gribe bolden og drible os til gode chancer i forsøg på at få mål.

Hent hele HR-chefen nr. 4 2016 her