Fotolia_145801848_Subscription_Monthly_M_web.jpg

6 fordomme om nyuddannede – holder de?

Nyuddannede går alt for meget op i detaljer, fordi de fra studierne er vant til at have oceaner af tid til opgaverne og derfor er alt for perfektionistiske i deres første job.

Ikke altid. På baggrund af over 15.000 besvarelser af personligheds- og adfærdsanalyser, som virksomheden People Test Systems har lavet de seneste år i forbindelse med rekruttering, kan vi blive lidt klogere på, hvilke fordomme der holder, og hvilke der intet har med virkeligheden at gøre.

 • Nyuddannede er usikre
  Ser man på kategorien mental modstandskraft, holder fordommen. De nyuddannede scorer nemlig væsentligt lavere på mental modstandskraft end resten af testpersonerne. Det betyder, at de nyuddannede forbliver påvirkede af modstand i længere tid end deres mere erfarne kollegaer.
 • Nyuddannede er mere positive
  Fordommen holder ikke. Faktisk er det lige omvendt. De nyuddannede scorer lavere på optimisme end resten af testpersonerne, der har mere positive forventninger til både nuet og fremtiden.
 • Nyuddannede har ingen gennemslagskraft
  Denne fordom er det svært entydigt at be- eller afkræfte. Ser man på evnen til at tage styringen og være synlig, scorer de nyuddannede lavere end gennemsnittet. Til gengæld er de nyuddannede mere vedholdende og har en større viljestyrke til at fastholde deres egne synspunkter, end andre medarbejdere har.
 • Nyuddannede er ambitiøse
  Fordommen må i den grad siges at holde. På alle tre parametre under ambition scorer de nyuddannede højere end resten af testpersonerne. De er mere karriereorienterede, prioriterer faglig udvikling højere og er mere visionære.
 • Nyuddannede er for perfektionistiske
  De nyuddannede fra universiteterne får ofte skyld for at være alt for perfektionistiske i deres arbejde, og kigger man på parameteret omhu for detaljer, holder den fordom. De nyuddannede scorer langt over gennemsnittet her. Samtidig ligger de nyuddannede langt under gennemsnittet, når det kommer til beslutsomhed.
 • Nyuddannede er fyldte med energi
  Fordommen holder ifølge undersøgelsen, og de nyuddannede er langt mere aktive end gennemsnittet. Det betyder dog ikke, at de nyuddannede arbejder hurtigt. I forhold til tempo ligger de nemlig et godt stykke under resten af testpersonerne.

 

Kilde: People Test Systems