Skærmbillede 2022 09 07 144212 WEB

Danske medarbejdere skifter job som aldrig før

Det har været et par turbulente år: en pandemi, omfattende fyringsrunder, rekordlav arbejdsløshed, krig i Europa og inflationsrater som ikke er set lignende i årtier. Usikkerheden og uroen har været markant, men vi ser stadigvæk et erhvervsliv, som er karakteriseret af mangel på arbejdskraft og en strid om de største talenter.

 

Virksomheden Hays Danmark, der beskæftiger sig med specialistrekruttering og rådgivning, har netop udgivet en rapport, 'What Workers Want 2022', som søger at besvare, hvorfor medarbejdere vælger at forlade deres job.  I rapporten er der ikke kun inkluderet spændende tal og resultater, men også anbefalinger og konkrete idéer, til hvordan virksomheder kan optimere deres HR politik og indfri deres medarbejderes forventninger. Omvendt kan medarbejdere også bruge disse statistikker og anbefalinger, til at navigere i arbejdsmarkedet, og et erhvervsliv, der er i konstant udvikling.

 

Omkring undersøgelsen:

Vi har i dette års rapport undersøgt, hvordan medarbejdere på det danske arbejdsmarked har det i deres nuværende job, hvad der er vigtigst for dem, og hvilke årsager der får dem til at skifte job. Vi har undersøgt faktorer som løn, jobsikkerhed, work-life balance og arbejdsgiverstøtte. Udover at se nærmere på medarbejderes nuværende situation, og hvad der får dem til at søge nye udfordringer, har vi også undersøgt hvordan deres prioriteter har ændret sig siden pandemien. Baseret på undersøgelsen og vores ekspertviden, har vi udarbejdet en række anbefalinger, som kan guide og væbne dig til fremtidens arbejdsmarked.

Metode:

Undersøgelsen bag rapporten løb fra juni til juli 2022, og
vi har modtaget over 500 besvarelser. Vi har delt undersøgelsen med vores danske databaser, kontakter og netværk.
Vi har modtaget besvarelser fra medarbejdere i både den private og offentlige sektor, fra forskellige generationer og ancienniteter, og på tværs af industrier og brancher.

Temaer:

  • Work-life balance & trivsel
  • Jobskifte & fastholdelse af medarbejdere
  • Ledelse
  • Fremtidens arbejdsstyrke

Highlights:

  • 54% af medarbejdere forventer at skifte job inden for det næste år
  • 25 % forventer at skifte job inden for de næste 3 måneder
  • 48 % føler ikke, at deres arbejdsgiver gør noget for at støtte deres trivsel og
    velvære

Hent hele rapporten her