Fotolia_205999605_Subscription_Monthly_M_WEB.jpg

IT-sikkerhed er blevet altafgørende

IT Sikkerhed er strøget ind på førstepladsen over vigtigste prioritet blandt topledere.

Cybersikkerhed ligger øverst på dagsordenen blandt verdens topledere i 2018. Det viser en ny stor undersøgelsen gennemført af Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance blandt ledere i hele verden.

45 procent verdens topledere mener, at radaren bør rettes imod cybersikkerhed, og det er en markant stigning sammenlignet med sidste år. Dengang mente kun 26 procent, at det emne skulle have den primære bevågenhed. I 2017 var digitalisering med 35 procent det område, der blev fokuseret mest på, men det er faldet til 25 procent i 2018.

”Cybersikkerhed fylder mere og mere i den enkelte leders dagligdag. GDPR har fyldt rigtig meget for mange virksomheder i indeværende år, og dette kombineret med en stigende digitalisering i virksomhederne har betydet, at toplederen er begyndt at kigge mere i retning af cybersikkerhed. For hvis man først bliver udsat for et cyberangreb, så kan det få uoverskuelige økonomiske konsekvenser – og risikoen for at blive udsat for et cyberangreb vil blive markant større i fremtiden,” siger Henrik Waitz, der er Vice President, Corporate Partnerships hos FTIE Corporate Learning Alliance.

Norden

Hvis man ser isoleret på det nordiske marked, er der særligt tre områder, der er i springer i øjnene:

Ifølge Nordens topledere er de største udfordringer i 2018 cybersikkerhed (40 procent i år mod 17 procent i 2017), økonomi (36 procent i år mod 23 procent i 2017) og markedsvækst (36 procent i år mod 34 procent i 2017)

The Corporate Learning Pulse Global Survey gennemføres hvert år og har til formål at sikre at virksomheder har fokus på lederudvikling og executive udannelse.

Hent rapporten

Se også videoen Pulse Report 2018: geopolitical landscape

 

Kilde: Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance

 

Om Corporate Learning Pulse Survey

Corporate Learning Pulse Survey er den tredje i en række årlige undersøgelser af 'C-suite' ledere, HR -fagfolk i en række lande rundt om i verden – gennemført i perioden 2. april – 10. maj 2018. I undersøgelsen er der blevet spurgt 1052 'C-suite' ledere og HR –fagfolk - heraf 127 i Danmark og Sverige.

Om Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance

Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance - dannet i december 2014 - forbinder akademisk ekspertise med indsigt fra finansverden. FT | IE Corporate Learning Alliance-medlemmer er de bedste erhvervsskoler og læringsorganisationer - globalt såvel som i deres region og land.