Podcast HR In Business Blå 2000X1126px

#5 Kunstig intelligens i HR - med Peter Svarre

Kunstig intelligens handler i bund og grund om at se mønstre i data. I et HR-perspektiv kan det fx være mønstre om medarbejdernes adfærd. Det vil typisk være systemer, som indsamler data omkring medarbejdernes arbejde og begynder at finde mønstre, som HR kan bruge til at se, om medarbejderne er produktive, glade, får for lidt i løn, er på vej til at finde andet arbejde, etc. Al den viden er ekstrem vigtig og brugbar for dig som leder eller HR-chef – særligt i en tid hvor medarbejderne højst sandsynligt kommer til at arbejde mere hjemme, hvor den traditionelle kontakt mellem leder og medarbejder bliver fjernere og fjernere, så ledelsen får et stigende behov for at få et nyt overblik over medarbejdernes trivsel og performance.

I dette afsnit har vores vært Ulrik Nerløe inviteret Peter Svarre, forfatter og digital rådgiver i studiet til en snak om kunstig intelligens og hvad det kan gøre for HR i fremtiden.

Ifølge Peter Svarre bliver forståelsen af kunstig intelligens og hvad det kan og ikke mindst ikke kan ekstrem vigtig for ledere og HR, fordi det er det, der kommer til at forme vores arbejdsplads i fremtiden.

  • Men hvad er kunstig intelligens egentlig?

  • Hvordan overlever vi som virksomhed i en digital verden?

  • Bliver vores medarbejdere overflødige?

  • Hvordan skal HR forholde sig til, at kunstig intelligens overtager flere af medarbejdernes jobs?

  • Hvilke etiske udfordringer opstår der, når kunstig intelligens bliver en del af vores arbejdsmarked?

  • Hvad skal du som leder eller HR-chef forberede dig på og hvad kan du allerede begynde at gøre i dag, som gør virksomheden bedre og styrket til fremtiden i morgen?

 

Det er bare nogle af de spørgsmål, som bliver berørt i dette afsnit.

 

 

HR in Business

HR in Business er DANSK HR’s podcast om HR og ledelse.

Det handler om HR, der skaber værdi og gør en forskel i din organisation.

Værten på podcasten er Ulrik Nerløe og hver gang har han en gæst i studiet, hvor de taler om et relevant og aktuelt emne. Gæsten deler ud af sine erfaringer og viden, der balanceres mellem teori, strategi og praksis og du får praktiske eksempler og konkrete værktøjer. Når du har lyttet til podcasten, har du fået fornyet inspiration og konkrete gode råd og tips, der klæder dig på til at skabe værdi og gøre en forskel i din organisation. 

Ulrik Nerløe, Unified People er adfærdsspecialist, ekspert i menneskelige transformationer, foredragsholder og international bestseller forfatter.

 

Lyt til alle afsnit her