Podcast Hr In Business Blaa 2000X1126px

#9 Mangfoldighedskultur og D&I - Med Mia Thyregod Rasmussen

Nu har vi i lang tid talt om, at vores arbejdspladser skal være mere diverse og inkluderende samt at vi er nødt til at skabe en mangfoldig arbejdsplads, hvor forskelligheder i fx køn, etnicitet, religion og alder værdsættes. Men hvad vil det sige at skabe en mangfoldig arbejdsplads med diversitet og inklusion? Og endnu mere relevant, hvordan kommer vi derhen?

I dette afsnit af HR in Business får vi nogle gode bud herpå af forsker ved Aalborg Universitet og ph.d. i Business Communication fra Aarhus Universitet, Mia Thyregod Rasmussen. Sammen med vært Ulrik Nerløe taler Mia om, at vi er nødt til at forholde os, til det vi gør i dag, og hvordan vi kan arbejde med denne udfordring fremadrettet. Hun kommer ind på, hvordan vi kan bygge en kultur der holder på medarbejderne, og hvad vi er nødt til at være opmærksomme på specielt i rekrutteringsrejsen.

Mia kommer ind på teorien omkring ’person-organisation fit’: Hvordan sørger vi for, at vores medarbejdere får skabt nogle gode relationer med hinanden, og at nye kommer godt ombord, også remote? Hun taler om, at diversitet også handler om muligheden, for at kunne tage sit autentiske selv med på arbejde. Hvis ikke vi kan det, er der risiko for burn-out, da for store psykologiske forskelle, for nogle kan påvirke trivslen negativt i længden.

Mia fortæller endvidere, at der i nyere forskning ses, at der kan ske genforhandling af de psykologiske kontrakter. Måske er det vores vej mod en mere mangfoldig kultur?

Mia slutter af med sine anbefalinger til, hvordan vi i HR kan sikre en konkurrencedygtig virksomhed i fremtiden.

​HR in Business

HR in Business er DANSK HR’s podcast om HR og ledelse.

Det handler om HR, der skaber værdi og gør en forskel i din organisation.

Værten på podcasten er Ulrik Nerløe og hver gang har han en gæst i studiet, hvor de taler om et relevant og aktuelt emne. Gæsten deler ud af sine erfaringer og viden, der balanceres mellem teori, strategi og praksis og du får praktiske eksempler og konkrete værktøjer. Når du har lyttet til podcasten, har du fået fornyet inspiration og konkrete gode råd og tips, der klæder dig på til at skabe værdi og gøre en forskel i din organisation.

Ulrik Nerløe, Unified People er adfærdsspecialist, ekspert i menneskelige transformationer, foredragsholder og international bestseller forfatter.

Lyt til alle afsnit her