Podcast HR In Business Blå 2000X1126px

#7 Hvad reframing kan gøre for HR – med Thomas Wedell-Wedellsborg

Reframing er evnen til at forstå et problem fra andre sider end den umiddelbare, droppe de forudindtagede antagelser og se problemet fra en ny vinkel og i en anden kontekst. Uden reframing risikerer vi at sidde fast i de gamle tilgange til problemløsning, fokusere det forkerte sted og i sidste ende bruge både tid og ressourcer på at løse et problem, der har rod et helt andet sted. Og så er det ifølge Thomas Wedell-Wedellsborg en manglende kompetence, som vi har alvorligt brug for.

I dette afsnit af HR in Business går vi et spadestik dybere og ser på både problemerne og værktøjerne til at løse dem i et nyt perspektiv. Med udgangspunkt i bogen ’Whats your problem’ vil forfatter og international ledelsesrådgiver Thomas Wedell-Wedellsborg introducere dig for nye tilgange til problemløsning, når han i en samtale med vores vært Ulrik Nerløe gør dig klogere på reframing og folder begrebet ud.

Som lytter får du indsigt i en overset kompetence, der er særlig relevant at fremhæve i HR-regi, når centrale overvejelser tages op og væsentlige spørgsmål bliver stillet.

For hvad har adfærdsforståelse, kommunikation og diversitet i medarbejdersammensætning at gøre med reframing?

Hvordan adskiller reframing sig fra andre tilgange til at løse problemer?

Og hvilken effekt har COVID-19 haft på vores tilgang til problemløsning og evne til at se problemerne i et andet perspektiv?

 

 

HR in Business

HR in Business er DANSK HR’s podcast om HR og ledelse.

Det handler om HR, der skaber værdi og gør en forskel i din organisation.

Værten på podcasten er Ulrik Nerløe og hver gang har han en gæst i studiet, hvor de taler om et relevant og aktuelt emne. Gæsten deler ud af sine erfaringer og viden, der balanceres mellem teori, strategi og praksis og du får praktiske eksempler og konkrete værktøjer. Når du har lyttet til podcasten, har du fået fornyet inspiration og konkrete gode råd og tips, der klæder dig på til at skabe værdi og gøre en forskel i din organisation.

Ulrik Nerløe, Unified People er adfærdsspecialist, ekspert i menneskelige transformationer, foredragsholder og international bestseller forfatter.

Lyt til alle afsnit her