Fotolia_219101171_Subscription_Monthly_M_WEB.jpg

Erfarne folk vender ryggen til de store konsulentfirmaer og revisionshuse

Man må ikke håbe, at de store konsulentfirmaer og revisionshuse har alt for meget brug for at udvide medarbejderstaben. For i dette års popularitetsmåling fra rådgivningsvirksomheden Universum blandt erfarne danskere med en businessuddannelse i bagagen er alle konsulentfirmaer og revisionshuse nemlig blevet mindre attraktive som arbejdsplads.

Værst ser det ud for BDO og PA Consulting Group, som falder hhv. 35 og 27 tilbage på Universums rangliste.

Strålende går det heller ikke for hverken Beierholm (-22 pladser), Bain & Company (-19), A.T. Kearney (-19), EY (-16) eller Implement (-14).

Også QVARTZ, Deloitte, Accenture, Boston Consulting Group, PwC, KPMG og McKinsey oplever tilbagegang.

Den kedelige udvikling skyldes ifølge dette års Professionel Survey fra Universum et skift i jobtageres præferencer:

”Vi ser en klar ændring siden sidste år. Erfarne folk foretrækker i højere grad arbejdspladser, som tilbyder fleksible arbejdstider og arbejder for et inspirerende formål, mens brancher, der normalt er kendt for at være prestigefyldte og tilbyde udfordrende arbejdsopgaver såsom store konsulentfirmaer og revisionshuse, er i lavere kurs,” forklarer Universums danske direktør Jesper Dansholm.

Han noterer sig i øvrigt, at konsulenthusene fortsat har en høj stjerne blandt businessstuderende i Danmark, hvilket fremgik af det tilsvarende Universum Survey for danske studerende, som blev offentliggjort i maj 2018.

”De fleste revisions- og konsulenthuse i Danmark er godt besat med masser af unge talenter, som typisk bliver håndplukket lige fra studierne. Men hvis firmaerne også ønsker at tiltrække erfarne folk, bør de overveje, hvad de vil slå på for at fremstå som en attraktiv arbejdsplads. Der er ingen tvivl om, at arbejdstagerne føler, at de har fat i den lange ende og i vid udstrækning selv kan vælge, hvor de vil arbejde,” siger Jesper Dansholm.

Ligesom sidste år er det Lego, Novo Nordisk, Google, Carlsberg og A.P. Møller – Mærsk, som er de absolut mest eftertragtede arbejdsgivere i Danmark.

Offentlig sektor mere populær

Blandt de arbejdsgivere, der er gået flest pladser frem på årets rangliste fra Universum, er der mange fra den offentlige sektor såsom Udenrigsministeriet (+11 pladser), Beskæftigelsesministeriet (+14), Erhvervs- og Vækstministeriet (+17), Odense Kommune (+20), Aarhus Universitet (+21), Århus Kommune (+22), Københavns Kommune (+22), Energinet.dk (+25) og Miljø- og fødevareministeriet (+34).

”I modsætning til konsulent- og revisionsfirmaer arbejder det offentlige jo per definition for et inspirerende formål, hvor det handler om at gøre samfundet til et bedre sted for de mange, og det slår igennem i dette års undersøgelse. Desuden har den offentlig sektor et ry for at tilbyde fleksible og familievenlige arbejdstider, som i år vægtes endnu højere af veluddannede arbejdstagere,” konkluderer Jesper Dansholm.

Fakta om Universum Professional Survey 2018

 • Universum Professional Survey 2018 er baseret på besvarelser fra 7.807 danskere med en videregående uddannelse, hvoraf 2.072 har en business uddannelsesbaggrund.
 • Respondenterne er i snit 37 år gamle og har været aktive på arbejdsmarkedet i otte år.
 • Undersøgelsen er gennemført i perioden januar – august 2018.
 • Universum gennemfører tilsvarende undersøgelser i 50 lande over hele verden.
 • Læs mere

 

Universum Professional Top 20 for Business 2018

 1. Lego
 2. Novo Nordisk
 3. Google
 4. Carlsberg
 5. A.P. Møller - Mærsk
 6. Vestas
 7. Danske Bank
 8. McKinsey & Company
 9. Arla Foods
 10. Bestseller
 11. Microsoft
 12. IKEA
 13. Københavns Lufthavne
 14. Bang & Olufsen
 15. Novozymes
 16. The Boston Consulting Group (BCG)
 17. Deloitte
 18. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 19. Tivoli
 20. Ørsted

 

Kilde: Universum