Forudsig medarbejderes opsigelser_WEB.jpg

The 9 month warning

Forudsig medarbejderes opsigelser med ni måneders varsel

En ny rapport fra Peakon The 9 month warning: Understanding Why People Quit – Before It’s Too Late viser, at det er muligt at forudsige medarbejderes opsigelser ni måneder før det sker og hvad, der får folk til at sige op.

“Det er en vigtig prioritet for de fleste virksomheder at kunne fastholde medarbejderne og derfor er det afgørende at forstå, hvad der driver folk til at sige op. At vi nu kan forudsige opsigelser ni måneder, før de sker og dermed give virksomheder mulighed for at reagere inden skaden sker, er utroligt værdifuldt,” siger Kasper Hulthin, som er medstifter af Peakon og tilføjer:

“Som leder i en virksomhed er man konstant på udkig efter måder at anvende data på og det gælder naturligvis også indenfor HR. Den tid er forbi, hvor man kan forlade sig på sin egen mavefornemmelse. Vi tilsætter data til HR-afdelinger på samme måde, som data allerede har fundet vej til salg, operation og finans. Det vil hjælpe virksomheder med at justere kurs og adfærd undervejs i takt med den vokser og forandrer sig,” siger Kasper Hulthin.

Rapporten giver et unikt indblik i hvilke specifikke faktorer, der får medarbejdere til at sige op. De centrale konklusioner viser bl.a. at:

  • De første tegn på at en medarbejder overvejer at sige op, viser sig tydeligt i deres respons på engagementsmålingerne allerede ni måneder inden den faktisk opsigelse.
  • De afgørende faktorer, der udløser opsigelser, er manglende udfordringerne på jobbet, manglende mulighed for at diskutere løn samt manglende muligheder for udvikling og vækst både personligt og professionelt.
  • De fleste opsigelser udløses af dårlige ledere, ikke pga. kolleger eller virksomhedens kultur.

Tag selv temperaturen på medarbejderengagementet

Peakon, som er en dansk-stiftet HR-teknologivirksomhed, måler medarbejderengagement i real time.

På Heartbeat By Peakon er de globale data til rådighed på interaktiv vis. Således kan alle, der har lyst og interesse tage temperaturen på den globale arbejdsstyrke og finde ud af, hvad der driver mennesker ind og ud af arbejdspladser og hvad der betyder noget for arbejdsglæden og engagementet. På websitet kan virksomheder og medarbejdere anvende True Benchmark®, som er et online gratis værktøj, der kan sammenligne en virksomheds egen medarbejdertilfredshedsdata med andre virksomheder på tværs af kloden og med konkurrenter i deres respektive brancher.

Peakon indsamler mere end 2 mio. input på medarbejdertilfredshed hver måned. I skrivende stund findes mere en 33 mio. datapunkter fra 125 lande, men mængden af data vokser støt, eftersom en medarbejder et sted på kloden udfylder et Peakon-survey hvert sekund.

”Baseret på disse jævnlige undersøgelser har vi en unik mulighed for at forstå hele medarbejderforløbet på tværs af geografisk placering, brancher og generationer. På baggrund af dette enorme datagrundlag, kan vi nu præsentere dybtgående analyser som denne, som andre kan få gavn af,” siger Kasper Hulthin.

 

Hent rapporten her


Se mere og tag selv temperaturen på medarbejderengagementet på
heartbeat.peakon.com/

 

Kilde: Peakon