Skills WEB.jpg

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer

En gennemgang af mere end 500 jobannoncer på Jobindex og Jobbank i 2017 viser, hvilke kompetencer arbejdsgivere i HR-branchen lægger mest vægt på, når de ansætter nye kandidater til HR.

Baseret på 518 jobannoncer på Jobindex og Jobbank

Har du dine samarbejdsevner i orden?

Din evne til at samarbejde med dine kollegaer er guld værd i dit arbejde med HR. Gode samarbejdsevner ligger nemlig på 1. pladsen over de mest efterspurgte HR-kompetencer, og det er der god grund til. Som ansat i HR er du nemlig med til at skabe den gode relation og sammenhængskraft på arbejdspladsen, og derfor er det et must, at du er god til mennesker og ved, hvordan du samarbejder med alle typer kollegaer. 

Humørspreder med sans for struktur 

Udadvendt, positiv, passioneret, energisk og sans for humor er også vigtige kompetencer. Dog bør din humor og energi ikke stå i vejen for struktur, som sniger sig ind på kompetencelistens 2. plads. I dit arbejde med HR vil du måske komme til at styre store rekrutteringsprocesser eller sætte dagsorden for den overordnede HR-strategi i virksomheden, og derfor er det vigtigt, at du arbejder struktureret. 

Øget behov for de menneskelige kompetencer

Sammenligner man sidste års undersøgelse med resultaterne fra dette års kompetenceliste, er det tydeligt, at behovet for HR-folk med solide menneskelige kompetencer efterspørges i langt højere grad. På sidste års liste var kompetencer som energisk og sans for humor slet ikke inkluderet, og de gode samarbejdsevner har på blot et år rykket sig fra en 7. plads til en 1. plads. 

 

Om undersøgelsen

I alt er 518 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer HR inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Kilde: Finduddannelse.dk