Fotolia_220758371_Subscription_Monthly_M_WEB.jpg

Berlingske, Carlsberg og Skat stiger mest på ranglisten over attraktive it-arbejdspladser

Igen ligger Google, Lego, Microsoft, Apple, Novo Nordisk og Blizzard (World of Warcraft) i top på Universums årlige rangliste over de arbejdspladser, professionelle it-folk anser for at være mest attraktive. Samtidigt rykker IO Interactive (7) og Netcompany (8) et par pladser frem og indtager nu listens syvende- og ottendeplads.

Årets tre største højdespringere er dog SKAT (+12 pladser), Carlsberg (+11) og Berlingske Media (+9). Ingen af disse tre er som bekendt udprægede teknologivirksomheder, men deres attraktionsværdi er alligevel steget markant blandt teknologielskende it-professionelle. For Skats vedkommende hænger det sammen med, at der med de seneste års skandalesager er kommet fokus på, hvor vigtig Skat er for det danske samfund, og at Skat har brug for at få udviklet nogle endnu bedre it-systemer. Berlingske og Carlsbergs fremgang bunder i, virksomhedernes med attraktive og spændende produkter.

”Toppen af årets rangliste udgøres af internationale techgiganter og danske virksomheder med markedssucces, som er blevet en vigtigere faktor blandt professionelle it-folk. Men for at forklare udviklingen blandt de virksomheder, der er gået meget frem eller tilbage på listen, tæller det også, at it-professionelle nu lægger endnu mere vægt på at arbejde et sted, der leverer spændende produkter og services,” siger Universums danske direktør Jesper Dansholm.

Det allervigtigste for en it-professionel er dog et kreativt og dynamisk arbejdsmiljø samt ledere, der understøtter medarbejdernes udvikling. Det fremgår af den nedenstående rangliste over præferencer fra Universum Professional Survey 2018.

Præference 2018 2017
Et kreativt og dynamisk arbejdsmiljø 1 1
Ledere, som understøtter min udvikling 2 2
Attraktive/spændende produkter og services 3 6
Innovation 4 4
Et rart arbejdsmiljø 5 3
Konkurrencedygtig grundløn 6 7
Respekt for medarbejderne 7 5
Fleksible arbejdsbetingelser 8 9
Mulighed for høj fremtidig indkomst 9 13
God reference for fremtidig karriere 10 8

”Når virksomheder vil tiltrække it-professionelle, giver listen et godt billede af, hvilke faktorer, deres employer branding især skal fokusere på. Både når de skriver jobannoncer, poster opslag på LinkedIn og Facebook og opdaterer karrieredelen på deres hjemmeside med tekst og video,” fastslår siger Jesper Dansholm.

Klar til jobskifte

Hvis en virksomhed ønsker at tiltrække erfarne folk, er det blevet lidt lettere. For 33% af alle adspurgte er interesseret i at skifte arbejde inden for det kommende år. Dette tal var sidste år kun 29%.

”At en tredjedel ønsker at skifte job, betyder omvendt også, at virksomheder risikerer at skulle bruge en masse kræfter på rekruttering og opstart af nye medarbejdere til erstatning for dem, som smutter. Derfor bør mange arbejde på at have så lav en medarbejderomsætning som muligt ved at kigge nærmere på, om de som arbejdsplads kan gøre noget for at imødekomme de nuværende medarbejderes vigtigste ønsker i forhold til arbejdsmiljø og ledelse,” siger Jesper Dansholm.

Alle brancher er dog ikke ramt lige hårdt af medarbejdere, som ønsker at skifte arbejdsgiver. Bank, forsikring og Pharma/Biotek har nogle af de mest loyale medarbejdere, mens turisterhvervene og den offentlige sektor ligger i bund i Universum Professional Survey 2018.

Fakta om Universum Professional Survey 2018

  • Universum Professional Survey 2018 er baseret på besvarelser fra 7.807 danskere med en videregående uddannelse, hvoraf 494 har en IT-uddannelse i bagagen.
  • Respondenterne er i snit 37 år gamle og har været aktive på arbejdsmarkedet i otte år.
  • Undersøgelsen er gennemført i perioden januar – august 2018.
  • Universum gennemfører tilsvarende undersøgelser i 50 lande over hele verden.
  • Læs mere

 

Universum Professional Survey 2018 Top 20 for IT professionelle

  1. Google nr. 1
  2. Lego nr. 2
  3. Microsoft nr. 3
  4. Apple nr. 4
  5. Novo Nordisk nr. 5
  6. Blizzard nr. 6
  7. IO Interactive nr. 7
  8. Netcompany nr. 8
  9. NNIT nr. 9
  10. A.P. Møller – Mærsk nr. 10
  11. Danske Bank nr. 10
  12. IBM nr. 12
  13. Carlsberg nr. 13
  14. Systematic nr. 14
  15. Digitaliseringsstyrelsen nr. 15
  16. Bang & Olufsen nr. 16
  17. Accenture nr. 17
  18. Nordea nr. 17
  19. KMD nr. 19
  20. Københavns Universitet nr. 19