dec 19 web.jpg

 

I december forkæler DANSK HR vores følgere på LinkedIn med en HR-julekalender fuld af gaver. Hver formiddag indtil d. 24. december kan du på LinkedIn åbne en ny ”låge” i DANSK HR’s julekalender - hvor du også får mulighed for at få fingrene i indhold, som normalt kun er for vores medlemmer. Du kan følge DANSK HR på LinkedIn her

Julekalender 19. dec.

HR-trends og udfordringer 2017

Af DANSK HR

DANSK HR’s formand Kim Staack Nielsen har i efteråret 2016 deltaget i flere europæiske konferencer. På den baggrund opsummerer han her de trends og udfordringer, som vi kan forvente os på HR-området i 2017.

5 største HR-trends i 2017

Disruptive innovation

Disruptive innovation er en nyskabelse, der skaber nye markeder med en økonomisk indtjeningsmulighed, som kan nedbryde eksisterende markeder og deres økonomiske grundlag samt fortrænge etablerede virksomheder, produkter og alliancer.

Begrebet er ikke nyt og blev beskrevet allerede i 1995 af Clayton M. Christensen

GIG economy (freelance økonomi)

Freelance-økonomien er en betegnelse for et miljø, hvor midlertidige stillinger er almindelige og organisationer laver kontrakter med uafhængige medarbejdere for kortsigtede engagementer.

Gender focus

Der vil komme et endnu større fokus på køn og diversitet på arbejdsmarkedet med et fokus på optimering af de bedste mulige kompetencefordele ved hver individuel medarbejder.

70/20/10 læring

Videdeling baseret på at 70 procent af læringen foregår gennem jobrelaterede erfaringer (On the job training), 20 procent kommer fra interaktioner med andre, og 10 procent sker via formel uddannelsesmæssig klasseundervisning. 

Talent management

Talentudvikling er stadig et af de højest prioriterede områder for alle organisationer både private som offentlige. Evnen til at kunne udvikle og tiltrække den bedste og optimale viden vil blive endnu mere udfordret i 2017.

Fem største HR-udfordringer i 2017

Den ændrede rolle for HR

HR har gennemgået en synlig transformering over til et forretningsudviklende organ, som understøtter organisationen på alle niveauer til en mere performancedrevet organisation.

Skabe større engagement og performance blandt de ansatte

Et kontinuerligt fokus på engagement og performance er påkrævet for at organisationen kan holde sit momentum i det i dag konstante udfordrede marked, som er gældende for så at sige alle brancher. 

Større digitalisering i den daglige ledelses- og læringsproces

Det er ikke kun de yngre generationer, som er blevet mere digitale. Hele organisationens kommunikationskanaler til kunder, stakeholderes, leverandører og andre samarbejdspartnere kræver i dag hurtigere, hyppigere, smartere og ikke mindst de relevante informationer i de forskellige relationsniveauer.

Udvikling af modeller for generationsledelse

Med flere forskellige generationer i gruppen for nuværende og kommende medarbejdere, hvor vi ser generationerne lige fra Baby Boomers, Generation Jones, generation X, Y, Z til de kommende New Millennium, skal generationsledelse kunne dække de differentierede behov og ønsker fra seks medarbejdergenerationer.

EU lovgivningen vedrørende persondata

Her kender vi ikke klart konsekvenserne af den nye EU-persondatalovgivning – så det er vigtigt, at organisationen er på forkant med sin informationsindsamling på området for at undgå komplikationer på et senere tidspunkt.