Artikler

09.01.2018

Mødekultur analyse (trin 5)

Alt for ofte går de faste punkter i arv og møderne bliver en rituel gennemgang af gamle travere. Alle de positive effekter af at arbejde med faste punkter forsvinder.
19.12.2017

Mødekultur analyse (trin 4)

Faste møder på faste tidspunkter skaber arbejdsro. Der er flere fordele end ulemper ved faste møder. Men hvad med hastesagerne?
12.12.2017

Skab entreprenørånd og modstå disruption

De virksomheder, der sandsynligvis vil blomstre de kommende årtier, er dem, der tapper ind i sindet af så mange medarbejdere som muligt, stimulerer deres tænkning og lærer af deres ideer.
12.12.2017

Floden flyder, og vi flyder med

I anledning af 25-års jubilæet har vi bedt 5 stærke HR-profiler om at skrive en artikel om et aktuelt HR-emne. Denne gang er det Nils Villemoes.
05.12.2017

Mødekultur analyse (trin 3)

Denne artikel beskriver tre standardiserede mødeformater. Det væsentlige her er, at der aldrig er tale om enten eller, men om både og. Hvert format har nemlig sin helt egen berettigelse, og det ene kan ikke erstatte det andet.
01.12.2017

Mellemledere ser kun stressramtes private problemer

Forskning viser, at selvom en sygemelding skyldes arbejdsrelateret stress, fokuserer den nærmeste leder ofte på den sygemeldtes private forhold i stedet for at gøre noget ved det arbejdsmiljø, som førte til sygemeldingen.
22.11.2017

Mødekultur analyse (trin 2)

En god og tydelig arbejdsdeling i en (leder)gruppe kan gøre mange møder helt overflødige. Opgaven er, at arbejde med den enkelte persons mandat, det vil sige, hvilke beslutninger hun kan træffe, og handlinger hun kan sætte i gang på hele gruppens vegne.
15.11.2017

Medarbejdere eller modarbejdere

Ordet innovation er blevet et feltråb for alle dem, der vil signalere, at de er godt rustet til fremtiden. Men kradser man lidt i overfladen af innovationsbegrebet, dukker der dybere betydningslag op.
07.11.2017

Mødekultur analyse (trin 1)

For mange interne møder, der ikke fører til noget, er et problem i mange virksomheder. I denne serie tager vi jer over fire måneder igennem de otte trin, der skal gennemføres (af HR) for at skabe en grundlæggende sund mødekultur.
24.10.2017

Ambitiøs CSR og HR går hånd i hånd hele vejen til Nicaragua

Det er vigtigt at opleve glæden ved at hjælpe andre. Derfor har medarbejderne i ALTAN.dk mulighed for at bidrage til virksomhedens CSR-projekter.
18.10.2017

Rapport: Deloitte Global Human Capital Trends

DANSK HR’s Tænketank har analyseret Deloittes ”Deloitte Global Human Capital Trends” og gjort sig følgende observationer.
12.10.2017

Boganmeldelse: ”Victory Through Organization”

Bogen er et overflødighedshorn af teori og praksis og kan for den garvede HR-person virke både forfriskende og som en gentagelse af pointer, der er sagt før.
12.10.2017

Når HR taler forskellige sprog og opererer i flere organisatoriske verdener

Læs hvordan Telia med stor succes har formået at give plads til de fire generationer på trods af deres individuelle behov.
12.10.2017

5 trends du (måske) gik glip af

HR er ikke kedelig og ensformig, men en holistisk funktion, der byder på innovation og kreative tiltag, hvorfor man i dag har muligheden for at være idérig og nytænkende
12.10.2017

Takeaways fra torsdagens Keynotes Speaks

Udover de faglig samtaler med HR-medarbejdere, oplevede jeg nogle fantastisk inspirerende talks og oplæg, der virkelig rykkede på min indre HR-entusiast.
11.10.2017

Sociale medier den mest populære informationskilde ved jobsøgning

Hverken virksomheders hjemmesider, massemedier eller venner er førstevalget, når folk med erhvervserfaring vil vide mere om virksomheder, som de måske kunne tænke sig at arbejde for.
11.10.2017

Konsulenthuse er blevet eftertragtede arbejdsgivere

Igen i år er det store, velkendte danske virksomheder såsom Lego, Novo Nordisk, Carlsberg og A.P. Møller-Mærsk – samt Google - som indtager topplaceringerne på Universums årlige liste over, hvor veluddannede danskere i økonomiorienterede jobs helst vil arbejde.
05.10.2017

HR-prisen 2017

HR-prisen 2017 går til HR-chef Helle Lund Gregersen og HR-konsulent Michael Lindgaard Hedemann, Middelfart Sparekasse for projektet Worklife Investment.
03.10.2017

Fremtidens HR starter med freelancetalenterne

Midt i al polemikken om disruption og transformation er der grundlæggende en ting, du som HR-faglig skal forholde sig til: Fremtidens talenter er freelancere. Det kommer i den grad til at transformere vores ansættelsesstrukturer
28.08.2017

6 fordomme om nyuddannede – holder de?

Nyuddannede går alt for meget op i detaljer, fordi de fra studierne er vant til at have oceaner af tid til opgaverne og derfor er alt for perfektionistiske i deres første job. Læs seks fordomme om nyuddannede, holder de?
28.08.2017

Ledelse i femogtyve år

I anledning af 25-års jubilæet har vi bedt 5 stærke HR-profiler om at skrive en jubilæumsartikel om et aktuelt HR-emne. Denne gang er turen kommet til Steen Hildebrandt, ph.d. Professor emeritus og adjungeret professor.
28.08.2017

Talentuddannelser er en bjørnetjeneste

Metoden ’disruption’ handler oftest om nytænkning gennem at forenkle produkter eller processer, så der spares tid og omkostninger for alle. Dette gøres uden, at der opleves et kvalitetstab eller brugsmuligheder.
22.08.2017

Digitalisering og strategiudvikling er de største udfordringer for ledere i Norden

Digitalisering og strategiudvikling vil ifølge den globale undersøgelse Corporate Learning Pulse for 2017 udgøre de store udfordringer for erhvervsledere i Norden
16.08.2017

Danske lønmodtagere: Vi skal uddannes løbende, hvis vi skal beholde vores arbejde

Den teknologiske udvikling går lynende stærkt i øjeblikket, og mange kæmper da også for at holde trit med udviklingen på arbejdspladsen. Lønmodtagerene er heller ikke i tvivl om, at de hele tiden skal videreuddanne sig, hvis de skal beholde deres job.
27.06.2017

Bæredygtig HRM – den vigtigste konkurrenceparameter!

I anledning af 25-års jubilæet har vi bedt 5 stærke HR-profiler om at skrive en jubilæumsartikel om et aktuelt HR-emne. Denne gang er turen kommet til lektor, direktør og ph.d. Annabeth Aagaard og artiklen fokuserer på bæredygtig HRM som et vigtigt konkurrenceparameter.
27.06.2017

Get shit done – Prioritering & effektive arbejdsvaner

Vi genkender sikkert alle typen: Til trods for, at de har et hav af projekter og stort ansvar, får de effektivt og hurtigt løst opgaverne imens man kigger misundeligt til. Her introducere vi nogle konkrete bud på, hvordan man selv kan ”get shit done”.
23.06.2017

8 ud af 10 danskere er online 24/7

Arbejdslivet flyder sammen med fritiden for langt de fleste danskere. 78 pct. kan ikke holde øjnene fra arbejdsrelaterede mails og sms’er, når de holder fri. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA.
13.06.2017

Ny forskning: Derfor oplever svenskerne færre arbejdsulykker

Nyt dansk-svensk forskningsprojekt peger på væsentlige forskelle mellem arbejdsforhold i Danmark og Sverige. Vi kan godt lade os inspirere i Danmark.
13.06.2017

Google-ledere er innovative og robuste. Men hvad er hemmeligheden?

Hos Google har de for længst fundet ud af, at der skal meget mere end faglig dygtighed til at skabe fremragende resultater.
07.06.2017

Er kvindelige ledere bedre til at motivere?

Medarbejdere har tre grundlæggende behov, som du skal opfylde for at motivere dem til fulde. Få her styr på de tre behov og få forskeres bud på, om lederens køn har nogen betydning for, hvor dygtig lederen er til at opfylde medarbejdernes behov og motivere dem.
06.06.2017

Løn er afgørende

En ny international undersøgelse viser, at det ubetinget mest vigtige for en ansat er en god løn efterfulgt af sikkerhed og work-life balance. Det der derimod betyder mindst, er de internationale karrieremuligheder.
30.05.2017

Tre gode råd: Hvordan kan ledere tackle deres egne HR-opgaver?

Nye ledere opdager hurtigt, at der også er behov for blødere kompetencer, som f.eks. evnen til at give konstruktiv feedback, at lytte aktivt og sætte motiverende mål.
25.05.2017

3x5: Fem landvindinger, fem skæverter og fem fromme ønsker

I anledning af 25-års jubilæet er jeg blevet bedt om at give et bud på, hvordan HRM har udviklet sig igennem de seneste 25 år, hvor vi står i dag, og hvad fremtidsperspektiverne er.
18.05.2017

Så meget har studerendes jobdrømme ændret sig på kun otte år

Studerende vil arbejde i større virksomheder, have international karriere og bekymrer sig ikke om arbejdsløshed.
11.04.2017

Når chefen bedriver Management by Fear

”Jeg skulle have søgt væk meget hurtigt, da jeg opdagede at min nye chef bedrev Management by fear”, hvis du bliver udsat for en chef, der bedriver psykisk terror, er der nogle ting, du i hvert tilfælde ikke skal gøre.
11.04.2017

Teknologi skal sikre ligestilling

Trods flere kvinder i toppen af erhvervslivet halter mange virksomheder stadig bagefter på ligestillingsområdet. Teknologi og indsigt i HR-data kan afsløre, hvor kvinderne rammer glasloftet og øge ligestillingen, som gavner både arbejdskultur og virksomhedens resultater.
06.04.2017

Danmarks bedste vikar er fra Aarhus

Vikarbureauernes Brancheforening har kåret Emilie Pi Goll til årets vikar. Emilie er 20 år og elsker livet som vikar, hvor hun virkelig får prøvet nogle ting af og møder rigtig mange mennesker.
05.04.2017

Generation Z: Forkælede eller fantastiske?

Generation Z kaldes de unge medarbejdere i 20’erne, som debuterer på arbejdsmarkedet i disse år. De er irriterende og krævende, men også helt vidunderlige. Her er vores 5 tips til et godt samarbejde med dine generation Z medarbejdere.
05.04.2017

Lederen som rollemodel - 10 træk, der kendetegner den stærke leder

Lederen indtager i sagens natur en essentiel rolle i en virksomhed. De udstikker strategi og retning og sørger for at holde medarbejderne på ret kurs. Du får her 10 træk, som karakteriserer den stærke og effektive leder.
05.04.2017

4 ud af 5 medarbejdere er uengagerede!

Global undersøgelse af engagement afdækker, at blot 1 ud af 5 medarbejdere aktivt 'ror virksomhedens båd'!
05.03.2017

Fremtidens arbejdsmarked påvirker arbejdsmiljøet

Øget digitalisering og automatisering betyder, at rutinepræget arbejde forsvinder. Det kommer til at påvirke arbejdsmiljøet, siger forskere.
03.03.2017

Værktøjskasse til at lede en forandring

Her får du nogle af de bedste redskaber til at løse nogle af de største udfordringer ved at lede forandringer.
02.03.2017

Ny stor søgeportal til HR-branchen

Danmarks størst håndbog til HR-branchen er nu lanceret online, så nu er det endnu nemmere at søge efter den næste samarbejdspartner.
24.02.2017

Sådan oversætter I jeres strategi til mål med mening

I dele af den offentlige sektor er der en udbredt utilfredshed med resultatmålinger og dokumentationskrav i bred forstand. I denne artikel får du anbefalinger til at sætte mål, der giver mening.
22.02.2017

Is Your Team Trusting or Just Polite?

With corporate failures often dominating the headlines, one has to ask how many could have been avoided if more trust had been achieved across management.
09.02.2017

Søvnmangel er den kognitive ækvivalent til at være beruset på arbejdet!

Efter 17 vågne timer svarer menneskets kognitive performanceniveau til en alkoholpromille på 0,5. Det er vel ikke nødvendigt at nævne, at det er grænsen for spirituskørsel i Danmark?
23.01.2017

Not getting enough sleep is nothing to brag about

Healthy adults require between seven to nine hours of sleep to be at their best. A survey by the National Sleep Foundation in the United States found that the average American worker sleeps about 6 hours and 40 minutes on a working day.
23.01.2017

Træn din hjerne til at træffe bedre beslutninger

Som leder er travlheden er et vilkår. Du har travlt – og ofte også for travlt. Det kan betyde, at du tager forhastede beslutninger, som kan have negative konsekvenser for dine medarbejdere og for borgerne. Læs her om, hvordan du træner din hjerne til at træffe bedre beslutninger - også i pressede situationer.
11.01.2017

Mobning får mænd til at forlade arbejdsmarkedet

Mænd og kvinder har cirka lige stor risiko for blive mobbet på arbejdspladsen, men hvor kvinderne ofte langtidssygemelder sig, vælger mænd helt at forlade arbejdsmarkedet for en periode, viser ny forskning fra Aarhus BSS og Københavns Universitet.
10.01.2017

Forventninger til årsbonus og lønstigning

Ny undersøgelse viser, at få danskere (25 procent) forventer at modtage en bonus ved udgangen af 2016. Når det gælder lønstigning derimod, er forventningen lidt højere – her forventer 38 procent, at de skal stige i løn i 2017.
24.12.2016

Julekalender 24. dec.

Har I smarte KPI’er eller Konstant Pressede Individer? Hvornår har I sidst set jeres KPI’er igennem og vurderet, hvor I mangler nogle opbyggende på jeres bidrag og relationer, og smidt de ud, som enten ikke er værdiskabende eller blot virker stressende på hele organismen?
23.12.2016

Julekalender 23. dec.

De digitale mediers indtog åbner op for mange muligheder, men disse muligheder kan desværre også udnyttes på bekostning af andre fx ved digital chikane. Sker det for dine medarbejdere, er det vigtigt at sikre beviserne. Men ved du, hvordan du gør det, og har du undervist medarbejderne i det?
22.12.2016

Julekalender 22. dec.

Forandringer er blevet en integreret del af hverdagen på vores arbejdspladser. En af de vigtigste kompetencer i dag er vores faglige og menneskelige kapacitet til hurtig omstilling og effektiv og sikker håndtering af forandringer – og her kan HR spille en helt unik rolle.
21.12.2016

Julekalender 21. dec.

Feedback er måske den metode, der isoleret set leverer det største udviklingspotentiale. I dagens julekalender får du derfor et gratis værktøj, som du kan bruge til at lære at blive bedre til at give feedback. Værktøj er et 18-siders arbejdshæfte, og du får praktisk anvendelige informationer, skabeloner og procesanvisninger.
20.12.2016

Julekalender 20. dec.

Vi står i en ny historisk situation, hvor vi skal arbejde længere og længere samtidig med, at vi i princippet skal udvikle os og performe som en 35 årig – er det et problem, spørger fremtidsforsker Anne-Marie Dahl i dagens julekalender?
19.12.2016

Julekalender 19. dec.

DANSK HR’s formand Kim Staack Nielsen har i efteråret 2016 deltaget i flere europæiske konferencer. På den baggrund opsummerer han her de trends og udfordringer, som vi kan forvente os på HR-området i 2017.
18.12.2016

Julekalender 18. dec.

I 2015 nedsatte regeringen et ferielovsudvalg, der skulle sikre, at vi fik en mere moderne ferielov tilpasset nutidens arbejdsmarked, og som samtidig kunne sikre, at Danmark levede op til EU´s krav om ferie til alle medarbejdere. Planen var, at udvalget oprindeligt skulle komme med et udspil i efteråret 2016. En dato der så siden hen er rykket til januar 2017.
17.12.2016

Julekalender 17. dec.

Videndeling er en udfordring i et komplekst samfund, der er i konstant forandring. I denne guide får du inspiration, tips og gode råd, til hvordan I styrker jeres organisation med mere videndeling – herunder bl.a. 6 konkrete initiativer, der vil styrke din organisation.
16.12.2016

Julekalender 16. dec.

Rigtig god ledelse kan økonomisk betale sig, for det kan af¬læses direkte på medarbejderengagement, kundetilfredshed og profit. Så i dagens julekalender får du denne rapport om at udvikle ledere fra gode til ekstraordinære.
15.12.2016

Julekalender 15. dec.

Jul er ikke bare noget, vi holder sammen med familie og venner. Jul holder vi også hele december måned på arbejdspladsen. Og vi elsker det!
14.12.2016

Julekalender 14. dec.

Top performerne er ikke nødvendigvis mere karismatiske, kreative eller intelligente end de øvrige medarbejdere. Men nogle har bare dét, der skal til. Med den rette kombination af vilje, udvikling og mentoring kan talentet findes hos alle.
12.12.2016

Julekalender 12. dec.

I dagens julekalender gør vi noget, vi ALDRIG har gjort før. Vi giver dig et HELT nummer af HR-chefen. HR-chefen er ellers KUN for medlemmer af DANSK HR. Men i dag er vi virkelig i JULEHUMØR, så værsgo' og god fornøjelse med HELE HR-chefen.
11.12.2016

Julekalender 11. dec.

I dagens julekalender får du 10 gode råd til, hvad du skal have styr på, inden du kaster dig ud i at rekruttere via de sociale medier.
10.12.2016

Julekalender 10. dec.

DANSK HR er igen i julehumør, og derfor giver vi nu alle mulighed for at se et mere af de tidligere afholdte webinarer, som ellers kun er for medlemmer. Så her får du webinaret ”Læring og læringsstile på arbejdspladsen” afholdt af Ole Lauridsen, som ikke mindst er kendt fra P4’s Sproghjørnet.
09.12.2016

Julekalender 9. dec.

Indfør en moderne 24/7 online mesterlære! Sådan lyder det fra fremtidsforsker Anne-Marie Dahl. Hun har nemlig lavet 10 kække bud til DANSK HR’s julekalender, om hvad der skal til for at rekruttere og fastholde de unge medarbejdere.
08.12.2016

Julekalender 8. dec.

I Bankdata vender de lederrollen på hovedet. Medarbejderne skal udvikles til medledere, som kan tage ansvar for sig selv og produktet og bidrage til virksomhedens overordnede mål. Du får også 3 gode råd til, hvordan du gennem faciliterende ledelse kan engagere dine medarbejdere.
07.12.2016

Julekalender 7. dec.

Denne artikel handler ikke om sladderpressens sensationsstof . Den handler om sladderen på jobbet, som på den ene side er ’limen’ der binder organisationen sammen, og som på den anden side kan være altødelæggende for det gode arbejdsliv.
06.12.2016

Julekalender 6. dec.

Forstil dig at din virksomhed var en fodboldklub, hvor hver medarbejder havde en markedsværdi, og du konstant skulle konkurrere mod andre hold for at få de bedste spillere. Hvor meget ville du være parat til at betale for at rekruttere og fastholde de bedste?
05.12.2016

Skatteekspert til arbejdsgiverne: Dumt at skære ned på julegaven

Julekalender 5. december: Selv om julegaven fra jobbet typisk består af småting, er den alligevel blandt de mest skattede personalegoder. Det viser en rundspørge blandt mere end 2.000 danskere i job.
04.12.2016

Julekalender 4. dec.

DANSK HR er i julehumør, og derfor giver vi nu alle mulighed for at se et af de tidligere afholdte webinarer, som ellers kun er for medlemmer. Så her får du et webinar om generationsledelse afholdt af Søren Schultz Hansen, som er forsker i digitale indfødte og ledelsen af dem.
03.12.2016

Julekalender 3. dec.

Vi kan alle have mere eller mindre gode forudsætninger for at lede andre mennesker, men den fødte leder findes ikke. Konklusionen må være, at rigtig mange ledere har brug for uddannelse og ikke mindst masser af træning og sparring. Her får du 10 gode råd til lederudvikling.
02.12.2016

Julekalender 2. dec.

Alle taler om den nye persondata-forordning, der træder i kraft 25. maj 2018 i Danmark. Selv om det lyder som om, der er langt til maj 2018, så er det på tide, at man kigger på regler og forbereder sig, så man i alle virksomheder og organisationer er klar, når regler træder i kraft.
01.12.2016

Godt image og bevidst ledelse fastholder og tiltrækker de rigtige medarbejdere hos Coor

For at fastholde og rekruttere de rigtige medarbejdere arbejder Coor Property strategisk med synliggørelse for at gøre opmærksom på sig selv, ligesom der arbejdes med bevidst ledelse for at skabe større arbejdsglæde og målrettet kompetenceudvikling.
01.12.2016

Julekalender 1. dec.

IMD business school har netop offentliggjort den årlige World Talent Report. I rapporten kommer Danmark på en 2. plads af de lande, der er bedst til at udvikle, tiltrække og fastholde talent.
22.11.2016

Vi vil helst arbejde i teams, hvor der er lige mange kvinder og mænd

Mændene er i overtal, når det gælder lederstillinger, men lønmodtagerne foretrækker at arbejde i teams, hvor der er er fornuftig kønsfordeling. 84 procent mener, at en lige fordeling mellem de to køn skaber de bedste økonomiske resultater.
17.11.2016

How to prepare leaders for a VUCA world

Suppose a multinational company needs an executive to lead its entry into a country that could experience spectacularly strong economic growth, but could also falter. The market has rough-and-tumble social, economic, political, and business environments, and a glacially slow judicial process in which national laws are deemed by the powerful and the connected as the starting points for negotiations.
17.11.2016

Guide: Onboarding kan reducere dyre fejlansættelser

Ifølge undersøgelser fra Randstad koster det i omegnen af 500.000 kr., når en nyansat på funktionærniveau forlader virksomheden før prøveperiodens udløb. En dyr fejl, som de fleste virksomheder gerne vil undgå. Det handler selvfølgelig om at ansætte den rigtige. Men det handler i lige så høj grad om, hvordan virksomheden tager i mod den nyansatte.
17.11.2016

Teknisk chef uden teknisk baggrund

Kan man lede to ekstremt tekniske afdelinger hos en af landets største teknik-entreprenører uden selv at have en teknisk baggrund? Og stadig opnå positive resultater? Svaret er ja. Det gør distriktschef Bente Andersen fra Caverion - endda med en medarbejdertilfredshed, der er helt i top.
08.11.2016

ISO standarder for HRM

ISO har udviklet en række nye internationale standarder, der har til formål at hjælpe HR-afdelingerne med at forbedre deres performance for i sidste ende at forbedre virksomhedens performance.
08.11.2016

Førstehjælp til evaluering af Workforce Management-løsninger

Ny markedguide fra Gartner hjælper større virksomheder med at navigere i landskabet af Workforce Management-løsninger. Her er fire forhold, I som virksomhed bør afklare, inden I investerer i ny it-støtte.
12.10.2016

Sådan undgår I, at jeres kvindelige talenter dropper ud af talentpipelinen

De fleste virksomheder kæmper stadig med at sikre, at deres dygtigste kvinder tager hele vejen til toppen, og det betyder, at virksomheder går glip af store vækstpotentialer, når diversiteten ikke er på plads.
12.10.2016

Præsentationer fra Træfpunkt HR 2016

Træfpunkt HR 2016 bød på mange faglige oplæg fra både teoretikere og praktikere. Her kan du hente nogle af præsentationerne fra de mange oplæg.
04.10.2016

Bengt-Åke Lundvall: Viden, Økonomi og Ledelse i det Lærende Samfund

I denne artikel præsenterer Bengt-Åke Lundvall forskningsresultater, som viser hvorfor HRM er væsentligt ikke kun for den enkelte virksomhed men for hele samfundsøkonomien.
05.09.2016

Innovation og ledelse i det lærende samfund

Personaleledelse (HRM) og videnledelse (knowledge management) er af stor betydning ikke kun for den enkelte virksomhed men for samfundsøkonomien som helhed.
24.08.2016

Virksomheder, som "bekymrer sig", foretrækkes af 43 % af medarbejdere

Undersøgelser viser, at moderne forretningsfolk hellere vil arbejde for virksomheder, som har en strategi for velgørenhed og et socialt ansvarsområde.
11.08.2016

Professionel coaching giver skræddersyede resultater

Gennem coaching kan man åbne op for at se flere løsninger på den samme udfordring - uanset om den er erhvervsmæssig eller privat. Når man søger coach er det dog vigtigt, at man både stiller krav til vedkommendes erfaring og uddannelse, men også til sit eget engagement i processen.
11.08.2016

Videndeling i lederteam

Lederteam er nutidige virksomheders oliefelter. Der kan udvindes enorme ressourcer, men også opstå store katastrofer, når lederteam er dysfunktionelle.
19.07.2016

HR 2020: Hvordan ser fremtiden ud for den danske HR-afdeling

Hvordan ser hverdagen ud for HR-afdelingen i 2020? Og hvordan kan danske virksomheder med succes tiltrække og fastholde den nye generation af medarbejdere og samtidig blive mere effektive?
19.07.2016

E-bog: Sådan skaber coaching resultater

68 % af private og offentlige ledere er ikke i tvivl: Coaching er deres foretrukne udviklingsværktøj. Få her e-bogen fra AS3 om hvordan coaching skaber resultater.
29.06.2016

Køreplan for MUS i Mac Baren Tobacco

I efteråret 2015 indførte virksomheden Mac Baren Tobacco et helt ny MUS koncept. Her får du de 10 punkter, der udgør selve køreplanen for MUS samtalen.
22.06.2016

Er din virksomhed “ramt” af VUCA?

Ind imellem dukker der nye begreber op på ledelsesscenen, og pludselig ser og hører man begrebet alle steder. Men hvad betyder det egentligt?
02.06.2016

Sådan fejres det, når HR går foran i KPI og målstyring!

Vi har modtaget denne historie fra et af vores medlemmer, der gerne vil dele en succeshistorie om HR-målinger med DANSK HR’s øvrige medlemmer og andre HR-interesserede.
02.06.2016

Medarbejdere fungerer som brand-ambassadører på Facebook

En ny stor undersøgelse gennemført af Wilke for Jobzonen viser, at de sociale medier udgør en fantastisk mulighed for virksomheder i udbredelsen af de positive historier.
27.05.2016

The world is in desperate need of uncomfortable leaders – become one, please!

Stefan Falk har observeret og arbejdet med mere end 4000 ledere på alle niveauer i USA og Europa over de sidste 20 år. På baggrund af års arbejde kalder han effektive ledere uncomfortable ledere. Læs her hvorfor og hvordan du selv bliver en uncomfortable leder.
25.05.2016

Versatil ledelse

Er din verden og hverdag helt forudsigelig, eller??? Globale undersøgelser viser, at de bedste ledere er dem, der kan håndtere mange forandringer. Få inspiration til at arbejde med området.
13.05.2016

HR er bagud på den digitale front!

HR er den funktion i de fleste organisationer, der er mindst avanceret når man taler om digitalisering! Få her 3 digitale quick wins til 3 HR-udfordringer.
04.05.2016

Her vil danske business-studerende helst arbejde

Tre danske virksomheder ligger fortsat først på den nye rangliste over hvilke arbejdsgivere, danske business-studerende helst vil arbejde for. Det fremgår af Universums årlige Student Survey 2016-udgave.
04.05.2016

Her vil naturvidenskabs- og ingeniørstuderende helst arbejde

Novo Nordisk og Novozymes topper dette års rangliste over virksomheder, som ingeniør- og naturvidenskabsstuderende i Danmark helst vil arbejde for.
03.05.2016

Gratis værktøj: Human Capital Analytics Profile

Med Your HCA Profile får din virksomhed en evaluering af jeres nuværende HR analytics situation. Værktøjet er gratis og data herfra bliver udelukkende brugt i forskningsmæssig sammenhæng.
15.04.2016

Sådan forklarer HR-ansatte deres rolle til andre

Det er ikke altid lige nemt at forklare andre, hvad man beskæftiger sig med i HR. En række HR-ansvarlige har givet deres personlige bud på en forklaring til venner, familie og kollegaer.
04.04.2016

Lederne svigter medarbejderne i tiden efter afskedigelser

3 ud af 4 medarbejdere oplever, at der ikke bliver gjort noget for de medarbejdere, der bliver tilbage i organisationen efter afskedigelser. Ledelsens manglende opmærksomhed giver nogle stor udfordringer for virksomheden.
01.04.2016

Britisk ekspert: Drop mavefornemmelsen, og basér din strategi på insights

De fleste, der arbejder med strategier og strategiudvikling kender det kun alt for godt. Trods gode intentioner udebliver resultaterne. Forklaringerne er flere, men løsningerne ligeså. Læs her, hvordan du undgår de værste faldgrubber og skaber strategier, der virker.
25.02.2016

Rapportering fra HR, der gør en forskel for ledelsen

HR har bred erfaring med rapportering af vigtige nøgletal og bløde værdier. Indsigt i lønudvikling, fravær og personaleomsætning topper listen af rapporteringstyper, der gør en forskel for ledelsen.
15.02.2016

Xellia nedbryder siloer med en velgørende sag

I januar 2015 indgik Xellia et partnerskab med SOS Børnebyerne. Nu samles de ansatte på tværs af landegrænser for at hjælpe udsatte og forældreløse børn.
26.01.2016

Hjernesmart kommunikation

Gennem Anette Prehns artikelserie i Ledelse i Udvikling – Hjernesmart Kommunikation – bliver du klogere på, hvordan du gør hjernen til en medspiller i hverdagen, både andres hjerne og din egen.
25.01.2016

Bruger du psykologi til at skabe forandringer?

Din virksomhed har lige implementeret et nyt CRM-system. Det vil gøre jer 19 % mere effektive. På bundlinjen betyder det bedre resultater og større sikkerhed i ansættelserne blandt medarbejderne. Men hvorfor bliver systemet så ikke taget imod med kyshånd? Det er jo en gevinst for alle! Ja, hvorfor egentlig ikke.
22.01.2016

Erhvervspsykolog: Derfor frygter vi den nye kollega

Langt de fleste medarbejdere er begejstrede over udsigten til en ny kollega. Men trods gode intentioner ender mange alligevel med at føle sig truet, når en ny medarbejder melder sin ankomst i flokken, forklarer erhvervspsykolog Helen Eriksen.
22.01.2016

Motion i arbejdstiden lønner sig

Ny undersøgelse: Træning på arbejdspladsen forbedrer ikke blot den enkelte medarbejders helbred og trivsel, men reducerer også korttidssygefraværet og øger produktiviteten.
22.01.2016

6 trin til en vellykket lederuddannelse

Både lederen selv, lederens chef og medarbejdere siger, at lederuddannelsen har udviklet og flyttet lederen – både fagligt og personligt. Men vejen til at blive en bedre leder er også hård og krævende, lyder det fra lederne.
22.01.2016

En forstyrrelse koster dig 25 minutter

Hvis du bliver forstyrret, mens du er i flow med en opgave, tager det dig op mod 25 minutter at komme på niveau igen.
06.01.2016

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

244 ledere har givet deres syn på deres egen ledergruppes effektivitet eller mangel på samme. Ledelsesrådgiver Susanne Teglkamp fra konsulentfirmaet Teglkamp & Co. har forestået undersøgelsen og analysen af resultaterne.